Kılıç: İpekyolu, gerçek hizmetlerle tanışacak

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin Van’da yerel seçimler öncesi kurduğu ‘Şehir İttifakı’nın İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, ildeki gazetecilerle bir araya geldi.

Kılıç: İpekyolu, gerçek hizmetlerle tanışacak

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan’ın da katıldığı programda konuşan İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, seçmenlerin sandığa giderken mutlak suretle aklını kullanarak oy kullanması gerektiğini ifade etti.

İpekyolu’nda yapmayı planladıkları çalışmaların hayal değil, gerçek olduğunu vurgulayan Kılıç, “Bizim yapacağımızı söylediğimiz çalışmaları ‘hayal’ olarak değerlendirenler var. İnanın bunlar hayal değil. Cumhuriyet Caddesi’nin belli saatlerde trafiğe kapatılması, caddenin ortasında tramvay geçmesi zor bir hadise değil. Toprakkale’ye teleferik projesi yapılması çok zor olan bir iş değil. Deprem bölgesi olan Van’ın, Erek Dağı eteklerine taşınması, köy görüntüsünde olan evleri birbirine bitişik olan mahallelerde kentsel dönüşümler yapmak, oraları imara açmak belediyecilik marifetiyle olur. İnsanlarımız bize güvensin. İnşallah belediyecilik tecrübemizle bu işleri yapacağız” diye konuştu.

Vatandaşın rantı için çalışacaklarını ifade eden Kılıç, “Rant derken yanlış anlamayın, bu kentin rantı için, vatandaşın rantı için hizmet üreteceğiz. Karşıyaka’da, Yeni Mahalle’de, Bostaniçi’nde yeni imarlarla oralarda yüksek katlı binalara izin verilecek. O bölgelerde bir evi olanın, 5-10 evi olabilecek. Kim kazanacak? Vatandaş kazanacak. Yine bu şehir deprem yaşadı. Zemin etütleri yapıldığında, depreme en dayanıklı bölgeler, Bostaniçi, Hacıbekir, Yeni Mahalle, Kevenli bölgeleridir. Şehri o bölgelere kaydıracağız. Doğu caddesi çok güzel bir duruma getirilebilir. Belediye hizmet binasını buraya taşıyacağız. İpekyolu'na Devlet Hastanesi kuracağız. Ayrıca aynı bölgede yarı açık form tarzı bir alışveriş merkezleri kuracağız. Kent sıkıştı ve nefes alamıyor. Şehri o bölgelere kaydıracağız” ifadelerini kullandı.

DETAYLAR GELECEK…

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2024, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER