İpekyolu’ndaki Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi…

Her hafta farklı açılışlara ev sahipliği yapan İpekyolu Belediyesi Atatürk Sanat Galerisi’nde tarihi Van fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

İpekyolu’ndaki Sanat Galerisi’nde fotoğraf sergisi…

Bu hafta da 2 Nisan Van'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. yılı münasebetiyle tarihi Van fotoğraf sergisinin açılışını İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın gerçekleştirdi.

Açılış kurdelesini Kesen Başkan Vekili Aydın ile beraberindekiler Van Spor atkısı takarak Van Spora 1. lig yolunda destek mesajı verdiler.

Belediye Başkan Vekili Aydın'a sergiyi gezerken Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Vanlı Cahide Selçuk da eşlik etti.

Sergideki tüm fotoğrafları geçmişte yaşadıklarını ya da aile büyüklerinin savaşa bizzat tanıklık ettiklerini belirten Cahide Selçuk, "Çok güzel bir etkinlik olmuş, bu fotoğraflar çok eski zamana ait. Gençlerimiz gelsinler, gezsinler. Geçmişte yaşanılan zorlukları, cefaları görsünler. Benim rahmetli ananem anlatırdı; savaş dönemi aç kalıp ağaçların üzerine çıktıklarını ve o ağacın yapraklarını yediklerini anlatırdı. Bu vatan ne kadar zor kazanılmış. Rabbim bir daha bu memlekete savaş yaşatmasın" diye konuştu.

Sergi boyunca Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın'a eşlik eden Vanlı Cahide Selçuk fotoğraflarla ilgili tek tek bilgi verdi.

Tarihi Van Fotoğrafları sergisi, 8 Nisan 2022 tarihine kadar ücretsiz olarak sergilenecek.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29