İpekyolu Belediyesi gıda denetimlerine ara vermiyor

İpekyolu Belediyesi’nin İpekyolu ilçesi genelinde başlatmış olduğu gıda denetimleri devam ediyor. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı, Gıda ve Hijyen Denetim Şefliğince yapılan denetimlerde işyeri hijyeni, kullanılan ürünlerin mevzuata uygunluğu, malzemelerin sağlık koşullarına uygun depolanması, sağlığa aykırı malzeme kullanılmaması gibi pek çok hususa dikkat ediliyor.

İpekyolu Belediyesi gıda denetimlerine ara vermiyor

  İŞLETMELER KAPSAMLI DENETİMDEN GEÇİYOR

  Denetimler kapsamında; işletmeler personel ve işletme hijyeni başta olmak üzere, son tüketim tarihi geçmiş gıda ürünleri ve gıdaların uygun koşullarda muhafazası gibi pek çok konuda denetleniyor.  Yapılan denetimlerde eksikliği tespit edilen işletmelere süre verilerek, işletmelerin mevzuatlara uygun hale getirilmesi tebliğinde bulunuluyor. Verilen süre sonunda eksikliğini gidermeyen işletmelere ise uyarı, idari para cezası ve kapatmaya kadar çeşitli cezai yaptırımlar uygulanıyor. İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği tarafından yapılan açıklamada, gün içerisinde gelen şikâyetlerin titizlikle değerlendirilerek, anında kontrollerin gerçekleştirildiği belirtildi. Son olarak gün içerisinde Belediye çağrı merkezine gelen 4 şikayetin değerlendirilmesi sonucu, bir işletmeye cezai işlem uygulanırken, diğer 3 işletmeye ise kontrol ve denetim formu düzenlenerek, eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı.

  DENETİMLERİN AMACI TÜKETİCİLERİN KORUNMASI

  Denetim ekiplerince yapılan açıklamada, denetimlerdeki amacın tüketiciye sağlıklı, hijyenik ve güvenli gıdaların ulaştırılması olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları her türlü sorun ve şikâyetlerini, 444 7 160 ve (0)538 963 6565 numaralı İpekyolu Belediyesi çağrı merkezine bildirebilecekleri bilgisi paylaşıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER