İlhan: Vanspor kimsenin şov arenası değil!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, son günlerde yönetim kriziyle gündemde olan Vanspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan İlhan, Vanspor'un kimsenin küçük siyasi hesaplar adına reklam aracı olarak kullanacağı bir kulüp ve kimsenin şov arenası olmadığını vurguladı.

İlhan: Vanspor kimsenin şov arenası değil!

Haftalık olarak kent ve ülke gündemiyle ilgili basın toplantılarını sürdüren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu hafta Vanspor'da yaşanan yönetim krizine değindi. Başkan İlhan, yapılan açıklamaların ve ortaya atılan iddiaların Vanspor'u olumsuz etkilediğini belirterek, Vanspor'un şehirdeki herkesi buluşturacak en önemli ortak değerlerin başında geldiğini ifade etti.

İldeki tüm sporseverleri Vanspor'un etrafında kenetlenmeye davet eden Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Vanspor'un sadece başarılarıyla, şehre kattığı heyecanıyla gündemde olması gerektiğini söyledi.

"VANSPOR KİMSENİN KÜÇÜK SİYASİ REKLAM ARACI OLMAMALIDIR"

Vanspor'daki yönetim krizini gündeme taşıyan Başkan İlhan, "Vanspor ilk haftalarda galibiyetleriyle gündemdeyken, ne yazık ki bugünlerde yönetim kriziyle gündemdedir. Oysaki Vanspor sadece ve sadece başarılarıyla, şehre kattığı heyecanıyla gündemde olması gerekir. Vanspor 90'lı yıllarda ligde şampiyonları belirleyecek kadar etkili ve başarılıyken, son yıllarda özellikle sık sık yapılan kongreler ve sürekli başkanın istifa ettim, ediyorum şeklinde ki tehditleriyle ilimiz gündemini meşgul etmiştir. Geçtiğimiz hafta Vanspor kulüp başkanın istifası ve sonrasında yöneticilerinin birbirleriyle ilgili ortaya attığı iddialar kulübe zarar vermekten başka bir şey değildir. Bu tarz iddialar başta yöneticilerin itibarını zedelemekle beraber Vanspor'umuzu da olumsuz olarak etkilemektedir. Vanspor şehrimizde ki herkesi buluşturacak en önemli ortak değerlerimizin başında gelmektedir. Vanspor kimsenin küçük siyasi hesaplar adına reklam aracı olarak kullanacağı bir kulüp olmamalıdır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Vanspor'un mevcut yönetiminin son yıllarda yaşananları göz önünde tutarak ivedi olarak bir çağrı yapmak suretiyle yeni üyeler ve kongre delegeleri belirlemeli ve akabinde kongre sürecini başlatmalıdır" dedi.

"VANSPOR KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR"

Vanspor'un yöneticilerin bir birlerinin kirli çamaşırlarını ortaya dökeceği bir alan olmadığını belirten Başkan İlhan, "Servet Yenitürk, Vanspor'da 3,5 yıl başkanlık yaptı. Fakat bu dönemde sürekli 'istifa ediyorum, Vanspor'un borçları var, kongreye gidiyorum' diyerek sürekli bu söylemlerde bulundu. Servet Beyin bugüne kadar Vanspor'a ne harcadığını bilemeyiz. Fakat Vanspor'un federasyondan yıllık geliri net olarak 6 milyon TL'dir. Aynı zaman bu kulüp deplasmanda gidiş gelişlerini, masraflarını yine federasyon karşılıyor. Bunu da herkes bilmektedir. Vanspor'a bu kadar bağış yapılırken ve hala borçtan bahsediliyorsa, burada ciddi bir problem vardır. Demek ki bu paraların hesabı konusunda sıkıntılar var. Ya rakamlar gerçek değil, ya da paralar farklı yerlere bir şekilde aktarılmaktadır. Bu ciddi bir problemdir.  Vanspor kimsenin tekelinde değildir. Vanspor'daki delege sayısı azdır. Herkesin bu kulübe delege olması için bir çalışma yapılmalıdır. Bu yapılırken, bir rakam belirlenmelidir. Bir sefere mahsus bağış alındıktan sonra, aylık olarak belli miktarda delegelerden para alınmalıdır. Örneğin 'bin lira bağış yapan ve yıllık da 100 lira aidat veren kişiler Vanspor'un kongre delegesi olabilir' böyle bir çağrı yapıldığında en azından Vanspor'un, Van genelinde 2-3 bin kongre delegesi olur. Bu delegelerin belirleyeceği sağlıklı bir yönetim oluşturulabilir.  Vanspor 1990'larda şampiyonları belirliyordu, şehre büyük bir heyecan katıyordu. Buraya Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor gibi birçok kulüp geliyordu ve Vanspor hakikaten şehrin en büyük heyecanıydı. Bugün bu heyecanımızı kaybettik, o Vanspor'umuzu kaybettik. Tüm bu gerçekleri göz önünde bulundurmak zorundayız. Bugün Türkiye'nin en büyük şehirlerinden bir tanesindeyiz. Vanspor, böyle bir şehirde, ne yazık ki 6-7 hafta iyi oynayıp liderliğe yükseldiği anda, bir bakıyorsunuz 3-0, 5-0 yeniliyor ve akıl almaz iddialar söz konusu. Biz bu iddiaları Vanspor yöneticilerinin paylaşımlarından, basın toplantılarını takip ettik. Bunlar kente yakışmıyor. Vanspor, yöneticilerinin bir birlerinin kirli çamaşırlarını ortaya dökeceği bir alan değil. Siyasi anlamda da, spor anlamında da, farklı anlamlarda da ahlaki değil. Yöneticilerin eksiklikleri dahi olsa, bunları tamamen ortaya dökmeye, ortaya sermeye gerek yoktur. Vanspor kimsenin şov arenası değildir" diye konuştu.

"VANSPOR YOK PAHASINA SATILARAK YOK EDİLDİ"

Vanspor'da öncelikli olarak alt yapıya önem verilmesi ve spor okulu oluşturulması gerektiğini belirten Başkan İlhan, "Vanspor'un, öncelikli olarak Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenmesi gerekiyor. Ciddi bir kongre süreci için öncelikle doğru bir kongre delegesi adımı atılmalıdır. Geçmişteki sınır ticareti Vanspor'a çok ciddi katkı sağladı. Fakat Vanspor daha sonra yok pahasına satılarak yok edildi. Vanspor'un öncelikli olarak Altınordu, Altay örneği gibi mutlaka bir spor okulu oluşturması gerekiyor. Genç futbolcular yetiştirmesi gerekiyor. Paradan önce, bu kentin futbolcusu olacak ve saha çıktığı zaman canıyla savaş edecek, oynayacak, amatör ruhunu koruyacak profesyonel oyuncular yetiştirmesi gerekiyor. Van'da bu potansiyel mevcuttur. Bu anlamda alt yapı çalışması yapılmalıdır. Bugün Vanspor'un futbol şubesi dışında mutlak süratle, basketboldan voleybola, atletizmden yüzmeye, spor dalları olmalıdır. Bugün gençliğimizi ne yazık ki internetin, televizyonun, bilgisayarın, telefonların esiri etmiş durumdayız. Ciddi bir alt yapı oluşturup, gençliğimizin de spora yönelmesini sağlayacak olan elimizdeki en önemli kıymetli varlık, Vanspor'dur. Vansporlu yöneticilerin mutlak suretle, bugünden tezi yok, bir kongre süreci hazırlığı başlatmalı, kongre üyeleri arttırılmalı, Vanspor sevdalılarına bir çağrı yapılmalıdır. Sağlıklı bir delege yapısı ve sağlıklı bir sivil yönetim oluşturulmalıdır. Geniş katılımlı bir yönetim oluşturulursa, başarı elde edilecektir" ifadelerini kullandı. 

"VANSPOR, SİYASİ BİR MALZEME DEĞİLDİR"

Vanspor'un kimsenin siyasi hesap alanı olmadığını vurgulayan Başkan İlhan, "Vanspor bu yıl içerisinde 6 kere kongreye gitti ve netice elde edemedi. Bu yüzden yedinci kongrede yapılabilir. Bugün Vanspor, As Başkan tarafından geçici bir yönetimle, yönetiliyor. Yarından tezi yok kongre yapın demiyoruz. Öncelikli bir çağrı yapılmalıdır. 'Belirlenen ücreti getiren herkes kulübe delege olabilir' denilmelidir. Bu yapılırsa kulübün ciddi bir mesafe alacağı kanaatindeyim. Vanspor, siyasi bir malzeme değildir. Van'da yaşayan 1 milyon 200 bin nüfusun, her biri tarafından önemlidir, kıymetlidir. Vanspor, il dışında sporla ilgilenen, takip eden kesimler tarafından da takip edilmektedir. Vanspor herkes tarafından beğenilen bir geçmişe sahip, büyük bir kulüptür. Vanspor'u siyasi hesaplar üzerinden konuşursak, en büyük hataya düşeriz. Vanspor kimsenin siyasi hesap alanı değildir. Vanspor Vanlılarındır, Van'da yaşayan herkesindir. Vanspor'a üye olmak isten, delege olmak isteyen herkesin önündeki engel kaldırılmalıdır. Belli bir ücret karşılığında üyelik girişi ve delegelik girişi yapılmalıdır. Bu yapıldığı takdirde, ilimizdeki tüm siyasi partiler olsun, farklı kişiler olsun, gücü, imkânı olan birçok kişinin bu işin bir kenarından tutacağına inanıyorum. Parti olarak değil, şahıs olarak gücümüz yettiğince destek vermeye hazırız. Böyle bir çağrı yapıldığında bizde gidip delegelik ücretini yatırıp, delege olmak adına müracaatımızı yaparız" diyerek sözlerini tamamladı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER