İlhan: Düğme baştan yanlış iliklendi

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’da gerçekleşen ve iki gün süren Van’ın Geleceği Çalıştayı’nın, geçmiş dönemlerde yapılan ‘Güçbirliği’ toplantılarıyla benzer özellikler taşıdığını belirterek, “Umarım çalıştay yararlı sonuçlara vesile olur. Ama şunu söyleyelim ki düğme baştan yanlış iliklenmiştir. Liyakat sahipleri iş başına gelmediği sürece, sorunların çözümü zor gözüküyor” ifadelerini kullandı.

İlhan: Düğme baştan yanlış iliklendi

 Haftalık olarak basın toplantıları düzenleyen Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nın bu haftaki gündeminde Van'ın Geleceği Çalıştayı vardı.

 Söz konusu çalıştayı değerlendiren SP İl Başkanı Özay İlhan, “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van Büyükşehir Belediyesi, Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ortaklığında kentin her alanda geleceğinin istişare edildiği söylenen ve 16 masada gerçekleştirilen  ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’nın kentimiz için yararlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Tecrübelerimiz bu toplantılardan da sonuç çıkmayacağını söylüyor, umarım yanılırız” ifadelerini kullandı.

  ÇALIŞTAY İLE İLGİLİ SORULAR…

Van’da düzenlenen çalıştay ile ilgili sorular soran Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, “Van’ın Geleceği Çalıştayı öncesi tanıtım toplantısında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Dr. Ozan Balcı, bir şehrin en büyük zenginliğinin uzlaşma, işbirliği ve birlikte iş yapma kültürü olduğunu belirterek; ‘Uzlaşmacı şehirler, işbirliği yapan şehirler, koordine edilen şehirler ve birbirini seven şehirler çok başarılı oluyorlar. İlimizin işleri için herkese eyvallahımız var. Benim de eyvallahım var. İlin valisi olarak söylüyorum. Herkesin birbirine ihtiyacı da var. Eyvallahı da var….Herkesin fikrine çok önem veriyoruz. Herkesi çok çok önemsiyoruz’ demişti. Sadet Partisi olarak Van kamuoyu adına biz de katkı sağlamak amacıyla bazı sorular yöneltmek istiyoruz: Düğme baştan yanlış iliklenmiştir. Bundan haberiniz var mı? Belediyelerde ve bazı kurumlarda yönetici veya alt kademedeki çalışanların toplantılara insanların keyfiyetleri doğrultusunda davet ettiğinden Vali Sayın Dr. Ozan Balcı’nın bilgisi var mı? Çalıştaya davet edilenler hangi kriterler göz önüne alınarak davet edildi? Çalıştaya katılanlar kimlerden oluştu? Toplantılarda dile getirilen konular kamuoyu ile paylaşılacak mı? ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’  sekretaryasını üstlenen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kent Araştırmaları Merkezi Kent Danışma Kurulu adıyla daha önce günlerce toplantı yaparak kararlar aldı.  Alınan kararların sonuçları hayata geçirildi mi? Ne işe yaradı?” ifadelerini kullandı.

  ALINAN KARARLAR ARASINDAKİ FARK SORULDU

Başkan İlhan söz konusu çalıştayda alınan kararlar ile Van Kent Araştırmaları Merkezi Kent Danışma Kurulu’nda alınan kararlar arasındaki farkı da sorarak, “Van’ın Geleceği Çalıştayı’nda alınan kararlar ile Van Kent Araştırmaları Merkezi Kent Danışma Kurulu’nda alınan kararlar arasındaki fark nedir”

2018 yılında Van’ın sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü ileri sürülen  “Van Güçbirliği Platformu mütevelli heyeti Vali ve Rektörün başkanlığında defalarca biraraya gelmiş, kararlar almıştı. Hemen hemen aynı kişilerin katıldığı ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’nda hangi farklı kararlar alındı?

Saadet Partisi Van İl Başkanlıği olarak daha önce de söylediğimiz gibi öncelikle yanlış yönlendirme yapanların ve yanlış karar alan kişilerin kente zarar vermesinin önüne geçilmelidir. Kenti, insanını ve beklentilerini bilmeyenlerin kente yararı dokunamaz. Kentin Valisi “herkese eyvallahım var” derken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi,  Van Büyükşehir Belediyesi,  merkez ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının aksi tavrı çelişki değil mi? Örneğin… Van Büyükşehir Belediyesi eliyle parkları çirkinleştirilen ve yoğun tepkilere neden olan, ancak inat ve ısrarla kaldırılmayan kulübelerin kaldırılması için çalıştay yapılmasına gerek var mı? Kentin trafik sorunun kısa vadede çözümünü herkes biliyor. Bunu niçin çalıştaya gerek var mı? Uçak sefer sayısının artırılması gerekiyor bundan dolayı çalıştaya gerek var mı? Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın iyi niyet ve hizmet etme amacıyla çalıştay düzenlediğine inanıyoruz. Ancak çalıştay öncesi etrafındaki yetersiz, kent hafızasından bihaber kişilerin ‘Sayın Valim daha önce benzer toplantılar yapıldı sonuç alınmadı.  Bu toplantıların sonuçlarını sunabiliriz. Gerek görürseniz çalıştay yapalım’ demeleri gerekirdi. Demediler, zaten diyemezler. Evet, efendim, tamam efendim diyen liyakatsiz korkak, vizyonsuz kişiler doğruları söyleme cesareti gösteremez. Bu yapının değişmesi, için çalıştaya gerek var mı? Van’ın, Vanlıların zaman kaybına tahammülü yok. Radikal kararlar alınarak sorunların zamanında çözülmesi gerekir. Van’ın sorunları bize göre sonuç vermeyen toplantılarla çözülmesi mümkün değildir. Van’ın kısa, orta ve uzun vadede çözüm bekleyen sorunlarını herkes biliyor.  Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yoktur.  Liyakat sahibi olanlar iş başında olsun, herkes işini dürüstçe yapsın,  canla başla çalışsın, halka kulak versin yeter. Yani teşhis de tedavi de bellidir.  Bir kez daha hatırlatıyoruz; Tamam efendim, evet efendim diyenler ile sorunlar asla çözülemez. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak 2017 yılında Van'ın Sorunları ve Çözüm Önerileri isimli kitapçık hazırladık içinde Van'a dair her şey mevcut” diyerek, sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER