Hasta çocuklara palyaço sürprizi

Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ve poliklinikte muayeneye gelen çocuklara palyaço kıyafetleriyle sürpriz etkinlik düzenledi.

Hasta çocuklara palyaço sürprizi

Hastanede tedavi gören çocukların hayalini gerçekleştiren Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, hediyeler, oyunlar ve palyaçolarla çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Doyasıya eğlenen çocukların yaşadığı mutluluk gözlerinden okundu.

Palyaçolar Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocukların yüzünü güldürdü. Hastaneye tedavi olmaya gelen çocuklar, palyaço sürpriziyle karşılaşırken, doyasıya eğlenmeyi ihmal etmediler.

Palyaçolarla doyasıya eğlenen çocuklar, verilen hediyelerle büyük sevinç yaşadı. Tedavi sürecinin getirdiği psikolojik ve fiziksel yorgunluğu eğlenerek atan çocuklar, palyaçolarla oyunlar oynadı. Hem aileler hem de çocuklar büyük mutluluk yaşarken, palyaçolar hastane koridorlarını adeta eğlence alanına çevirdi.

Çocukların hastane korkusunu yenmesi ve neşeli bir gün geçirmesine katkı sağlamak amacıyla farklı etkinlikler düzenleyen Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, bir ilke daha imza attı.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanelerine muayene olmaya gelen çocukların yüzünü güldürmek için farklı etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, "Hastanede yatarak veya ayakta tedavi gören çocukların fiziksel tedavileri yanında ruhsal ya da psikososyal yaklaşım da oldukça önemli bir konudur. Hasta çocukların dış dünyadan izole olmadan hastane içinde psikososyal ihtiyaçlarının karşılanması, dünyadaki gelişmiş çocuk servislerine sahip hastanelerde öncelikli konular arasında yer almaktadır. Son yıllarda ülkemizde de bu konuyla ilgili farkındalık artmış ve hastane ortamlarında çeşitli yapılandırmalar oluşturulmaya başlanmıştır. Biz de hastane yönetimi olarak çocuklarımızın yüzünü güldürmek için palyaçolarla bir etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımız doyasıya eğlendi ve unutulmaz bir gün yaşadılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra palyaçolar çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2024, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER