Haftanın kazanan takımı Vanspor…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı 1-0 mağlup etti. Lider Esenler Erokspor'un 3 puan, yine üst sıralara oynayan rakiplerin ise puanlar kaybettiği haftada Vanspor 3 puanı daha hanesine yazdırarak, haftanın kazanan takımı oldu.

Haftanın kazanan takımı Vanspor…

Beyaz Grupta 26. Hafta maçları da kıran kırana geçti. Tüm gözlerin çevrildiği ve herkesi yakından ilgilendiren maçta, Vanspor sahasında konuk ettiği grubun güçlü takımlarından 1461 Trabzon FK'yı 1-0 mağlup etmesini bildi.

Maç boyunca rakibine karşı üstün bir futbol ortaya koyan ve rakip kalede sık sık ataklar geliştiren Kırmızı- Siyahlı takım, 84. dakikada Hasan Bilal'in uzaktan kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup etti. Van temsilcisi, Trabzon temsilcisi karşısında aldığı galibiyetle, liderle arasındaki puan farkını 3'e indirirken, en yakın takipçisi 1461 Trabzon FK ile ise arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Son haftalarda içeride ve dışarıda oynadığı maçlar kazanan Vanspor, rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor. Özellikle devre arasında yapılan transferlerin takıma uyum sağlaması ve eksik mevkilerin tamamlanmasıyla iyi bir oyun ortaya koyan Van temsilcisinde tek hedef şampiyonluk.

İkinci devrede oynadığı 7 maçtan da kayıpsız geçen Kırmızı- Siyahlı takım, bu periyotta 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Ligin ikinci devresinde şu ana kadar 19 puanı hanesine yazdıran Vanspor, bu süreçte oynayacağı zorlu maçları da kazanarak, yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK, Serik Belediyespor, Kırklarelispor, Zonguldak Kömürspor ve 1461 Trabzon FK maçlarından 3 puanla ayrılırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile ise 2-2 berabere kaldı.

Sezonun ilk devresinde özellikle son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen ve önemli puan kayıpları yaşayan Vanspor, ligin ikinci devresinde aldığı galibiyet serisini sürdürmeye devam ediyor.

Ligde oynadığı 25 maçta 16 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Vanspor 53 puanla ikinci sırada yer alıyor.

LİDER ESENLER KAYIP…

Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda, deplasmanda karşılaştığı Diyarbekirspor'a 3-2 mağlup olan Esenler Erokspor 56 puanda kalırken, haftayı galibiyetle kapatan Vanspor ise, 53 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Van'dan eli boş dönen 1461 Trabzon FK, 48 puan +25 averajla üçüncü sırada yer alırken, deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-0 mağlup eden Bucaspor ise, 48 puan +19 averajla dördüncü sıraya yükseldi.

Sahasında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor ile 0-0 berabere kalan Yeni Mersin İdmanyurdu, 47 puanla beşinci sıraya gerilerken, evinde konuk ettiği Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Ankaraspor ise 45 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Konuk ettiği lider Esenler Erokspor'u 3-2 mağlup eden Diyarbekirspor, 39 puanla yedinci sıradaki yerinde kalırken, evinde karşılaştığı son sıradaki Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Ankara Demirspor ise, 36 puanla sekizinci sıradaki yerini korudu.

Evinde Kırklarelispor ile 0-0 berabere kalan Karacabey Belediyespor, 33 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, sahasında karşılaştığı Serik Belediyespor'a 3-0 mağlup olan Nazilli Belediyespor ise, 30 puanla onuncu sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı BAY geçen Afyonspor Kulübü, 29 puan -8 averajla on birinci sıradaki yerinde kalırken, Kırklarelispor ise 29 puan -10 averajla on ikinci sıraya yükseldi.

Beyoğlu Yeni Çarşı 28 puanla on üçüncü sıraya gerilerken, haftayı galibiyetle kapatan Serik Belediyespor ise, 26 puanla on dördüncü sıradaki yerini korudu.

Altınordu, 23 puanla on beşinci sırada yer alırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 18 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Zonguldak Kömürspor, 16 puanla on yedinci sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 14 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

13 puanı bulunan Bursaspor ise son sırada yer alan takım oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2024, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER