Hacılar Van'a gelmeye başladı

Van’dan kutsal topraklara giderek Hac farizalarını yerine getiren hacılar Van Ferit Melen Hava alanında güllerle karşılandı.

Hacılar Van'a gelmeye başladı

Yaklaşık 1 ay önce hacı olabilmek için kutsal toprakları ziyaret eden hacı adayları, memleketlerine dönüşte Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri tarafından güllerle karşıandı. Sabaha karşı saat 03.00’te Van’a dönen ve sevdikleriyle tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşayan hacılar karşılarında Başkan Özgökçe ve Tuşba Ailesini görünce oldukça sevindiler. Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe hac vazifelerini yerine getiren hacılara gül ve lokum ikram ederek dilek ve temennilerde bulundu.

     Daha sonra açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ferit Melen Hava Limanında hacılar ile sohbetine şöyle devam etti; “Cenabı Allah herkese hacı olmayı nasip etmez, sizler çok bahtiyarsınız, umarız ki üzerinde durursunuz. Hacdan döndükten sonra hacıların en çok özen göstermeleri gereken hususlardan biri: Yanlış anlaşılmaya sebep olacak tavır ve hareketlerden uzak durmalarıdır. Çünkü olumsuz tutum ve davranışların, hacının çevresinde daha çok dikkat çekeceğini ve İslâm’ın aleyhinde propaganda malzemesi olarak kullanılacağını göz önüne alarak hacı, kesinlikle doğruluktan, dürüstlükten taviz vermemeli, her daim hakkı hukuku gözetmelidir. Aslında her Müslümanın hatta her insanın görevi olmakla birlikte özellikle hacı, İslâm’ın güzelliğini yaşantısıyla fiilî olarak göstermelidir. Kesinlikle doğruluktan, dürüstlükten, adaletten taviz vermemelidir. Hakkı hukuku gözetmeli, İslâm’a uygun olmayan tavır ve davranışlardan son derece sakınmalıdır. Yalan, haksızlık, ihanet, emanete hıyanet, bencillik, ahde vefasızlık, aldatma, kandırma, eksik ölçme ve tartma gibi gayrı ahlâkî tutum ve davranışlardan daima uzak durmalıdır.

   Bugün hacılarımızı karşıladık. Hamdolsun kazasız belasız yuvalarına döndüler, ailelerine kavuştular. Rabbim herkese o mübarek beldeleri ziyaret ederek, o maneviyatı yaşamayı ve sonrasında üzerinde durmayı nasip etsin. Bugün hacılarımızın heyecanları, mutlulukları gözlerinden okunuyor. Hacılarımızı güller ile tatlılar ile karşıladık, hayır dualarını aldık, mutluluklarını aileleriyle paylaştık. Gecenin geç saatlerinde havaalanında hazır bulunarak bu güzel organizasyonu düzenleyen başta Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, Belediye çalışanlarımız ile Meclis üyelerine çok teşekkür ederiz” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER