Hayvan leşlerini sokaklara atıyorlar

Van'da bazı duyarsız besiciler, defalarca şikâyet edilmesine rağmen, ölü hayvan leşlerini sokaklara atarak, vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaşlar ise belediyenin bu soruna çözüm bulmasını istiyor.

Hayvan leşlerini sokaklara atıyorlar

     Bölge: Fahrettin Yiğit


   İpekyolu İlçesi'ne bağlı Halil Ağa mahallesindeki ahırlardan dolayı sorun yaşayan mahalle sakinleri, kent merkezinde besicilik yapılması yetmiyormuş gibi, söz konusu ahır sahiplerinin sürekli ölen hayvanlarının leşini rastgele sokaklara attığını belirtiyor.
Özellikle Eski Emniyet Müdürlüğü aşağısında, yola atılan hayvan leşleri mahalle halkını canından bezdirdi.
Halilağa Mahallesi ve Tuşba Kale Yolu üzerinde hayvan besiciliği yapan şahısların, ölen hayvanların leşlerini torbalara koyarak yol kenarına atması, vatandaşın tepsini çekiyor.


   İlçe merkezinde yaşanan bu manzaranın bir an önce son bulması için, vatandaşlar yetkilileri göreve davet ediyor.
 Konuya tepki gösteren mahalle sakinleri, yol üzerine atılan ölü hayvan leşlerinin koku yaydığını, çevreyi kirlettiği gibi, sağlığa da büyük zarar verdiğini ifade ediyor.


    Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, "Leş kokusu ve ahır kokusundan dolayı balkonlarımıza ve dışarıya çıkamıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı da bu şekilde tehlike altında. Tezek kokuları ve  sokaklara atılan hayvan leşleri kokusundan dolayı, canımızdan bezdik. Bu sorunu defalarca ilgili kurumlara ilettik. İlgilenen olmadı" ifadelerini kullandılar.
Mahmut Taşdemir isimli vatandaş ise, "Burada ne belediye var, ne de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü? Çünkü bu sorunu defalarca gündeme getirdik. Basın yazdı-çizdi. Ama kimse bu sorunun çözümü noktasında hareket etmiyor" siteminde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER