Cami-i Kebirin temeli atıldı

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Cami-i Kebirin temel atma töreni düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Cami-i Kebirin temeli atıldı

   Tuşba İlçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde düzenlenen törene Van Valisi Murat Zorluoğlu, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van İl Müftümüz Nimetullah Arvas, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kendisine has mimarisi olan Cami-i Kebir; Orta Asya, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyan bir cami olarak projelendirilirken, 3 bin metrekare alan üzerine kurulu olan caminin 3 bin 500 kapasiteli olacağı öğrenildi.  Caminin iç kısmının direksiz olarak inşa edileceği bu mimari ile Taşkent ve Buhara  tarzının yansıtılacağı bildirildi. Ayrıca camide ayrıca kreş, 06-12 yaş çocuklar için Kur’an kursu, yatılı Kur’an kursu, erkek ve bayanlar için gündüzlü Kur’an kursu, taziye evi, alışveriş merkezi, kütüphane ve dinlenme alanları olacağı kaydedildi.

   Yapılan açılış konuşmalarının ardından program Müftü Arvas’ın yaptığı dualar eşliğinde protokol tarafından temele harç bırakmak için hep beraber butona basmalarıyla sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER