Gürpınar’daki serada fideler toprakla buluştu

Van'ın Gürpınar Belediyesi, ilçede seracılık uygulamasının yaygınlaşması ve çiftçilere örnek olması amacıyla kurmuş olduğu 7 adet serada kavun, domates, salatalık, biber ve patlıcan fidelerini toprakla buluşturdu.

Gürpınar’daki serada fideler toprakla buluştu

Göreve geldiği günden bu yana tarımsal üretimi ve çifti dostu belediyecilik ile örnek uygulamaları hayata geçiren Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, vatandaşları üretime teşvik ve seracılık konusunda farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Ekimi yapılacak ilk fideleri çalışanlarla birlikte toprakla buluşturan Başkan Tanış, “Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık akabinde gıda sektöründe yaşanan bir takım sıkıntıları beraberinde getirdi. Biz Gürpınar Belediyesi olarak dört yılı aşkın bir süredir emek verilince üretimin yapılabildiğini, Gürpınarımızın topraklarının seracılık için, üretim için uygun olduğunu ve bu işin yapılabildiğini göstermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seracılık alanında çiftçilerimize örnek teşkil eden bu çalışmamızı yaygınlaştırarak yerli üretime katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tanış'a Meclis Üyesi Zabıt Kahraman da eşlik etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2023, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER