Gümüşhane Müftüsü Şık Van’a atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atamam kararlarına göre, 3 ile yeni müftü atanırken, 7 il müftüsünün ise yeri değiştirildi. Bu kapsamda Van İl Müftüsü Ömer Keskin, Bartın’a atanırken, Gümüşhane Müftüsü Mehmet Sırrı Şık ise Van’a atandı.

Gümüşhane Müftüsü Şık Van’a atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bartın Müftüsü Abdülcelil Çakar görevden alınırken, yerine Van Müftüsü Ömer Keskin atandı. Van Müftülüğüne ise Gümüşhane Müftüsü Mehmet Sırrı Şık getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlar ise şu şekilde: “Bartın Müftülüğü'ne Van Müftüsü Ömer Keskin, Van Müftülüğü'ne Gümüşhane Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Gümüşhane Müftülüğü'ne Hüseyin Gün, Ankara Müftülüğü'ne Adana Müftüsü Hasan Çınar, Adana Müftülüğü'ne Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşcı, Adıyaman Müftülüğü'ne Şırnak Müftüsü Mehmet Taştan, Şırnak Müftülüğü'ne Ahmet Dilek, Mersin Müftülüğü'ne Kırklareli Müftüsü Aydın Yığman, Kırklareli Müftülüğü'ne Kars Müftüsü Yusuf Eviş, Kars Müftülüğü'ne ise Hamza Bayram getirildi.”

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile bir il müftüsü görevden alındı, 10 ilin müftüsü değişti. Yeni Van müftüsü de Mehmet Sırrı Şık oldu.

MÜFTÜ MEHMET SIRRI ŞIK KİMDİR?

Siirt İli Pervari İlçesi Karasungur Köyü kütüğüne kayıtlı Mehmet Sırrı Şık, 1975 yılında Pervari’de doğdu. İlköğrenimini 1987 Taşdibek Köyünde bitirdi. Aynı yıl Siirt İmam-Hatip Lisesinde Okumaya başladı ve 1994 yılında bu Okuldan Mezun oldu. Yine 1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanarak Yüksek Öğrenimine başladı.

1996 yılında girdiği İmam-Hatip Sınavını kazandı ve 11 Eylül 1997 tarihinde Siirt ili Pervari İlçesi Okçular Köyüne atanarak Diyanetteki İlk Görevine başladı. 1998 yılında Sivas Merkez Küllük Köyü Camii İmam-Hatipliğine naklen atandı. 1999’da Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Mezun oldu. 2000 yılında Siirt’in Pervari İlçesi Merkez Münevver Camii İmam-Hatipliğine Naklen atandı.

2001 yılında Erzurum’da 179. Kısa Dönem olarak Askerlik görevini tamamladı. 2002 yılında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezinde 18. Dönem İhtisas Eğitimine başladı ve 2004 yılında buradan Mezun olup aynı yıl Şırnak’ın Silopi İlçesine Vaiz olarak atandı. Nisan 2008’de Diyarbakır’ın Eğil İlçesine Müftü olarak atandı. Eylül 2011 yılında da Diyarbakır İl Müftü Yardımcılığına atandı. Haziran 2014 yılında Kayapınar İlçe Müftülüğüne atandı.

En son Gümüşhane İl Müftüsü olarak görev yapan Mehmet Sırrı Şık, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Van İl Müftüsü olarak atandı. B Seviyesinde Arapça ve Kürtçe de biliyor. Ensar Neşriyat Grubu Gülhane Yayınları arasında yayınlanan “Ey İman Edenler” İ simli Eseri bulunmaktadır. Ayrıca “Kur’an’ın Anlayış Sorgulaması” İsimli çalışmasına devam etmektedir. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Hadis Dalında “2008-2011 Yılları Arasında Diyarbakır, Mardin ve Batman İllerinde Okunan Hutbelerde Yer Alan Hadislerin Değerlendirilmesi” Konusunda Yüksek Lisans yaptı. Aynı Üniversitede Hadis Anabilim Dalında Doktora yaptığı bilinen Şık, evli ve dört çocuk babasıdır.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2022, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29