Firdevs Çalkanoğlu'nun eserleri Van YYÜ’de sergileniyor

Firdevs Çalkanoğlu Ebru Sergisi, 20-25 Eylül tarihleri arasında İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi'nde sergilendikten sonra, 26 Eylül tarihinden itibaren ise, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Salonu'nda ziyaretçilere ve öğrencilere açıldı.

Firdevs Çalkanoğlu'nun eserleri Van YYÜ’de sergileniyor

2003 yılından beri Ebru Sanatı çalışmalarında bulunan Firdevs Çalkanoğlu'nun ebru çalışmaları 5 Ekim 2022 tarihine kadar Van YYÜ’de ziyaretçilere açık olacak.

Serginin açılış törenine katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Ebru sergisi için Van'a gelen Çalkanoğlu'nun çalışmalarının öğrencilere ilham vereceğini düşünerek Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde de sergilenmesini istedik. Sanat ve sanat ruhunun gelişimi, gösterilen ilgi ile doğru orantılıdır. Bu noktada, sanata ilgi göstermenin, sanatın değerinin anlaşılmasına katkı sağladığı kanaatindeyim. Geleneksel bir sanat türü olan ebru çalışmaları ile sanata katkılarından dolayı Firdevs Çalkanoğlu Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Firdevs Çalkanoğlu Ebru Sergisi'nin Van YYÜ’deki açılışında, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Eşi Duygu Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Baş, akademisyenler ile öğrenci yer aldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER