Erciş ilçesi, il olma yolunda…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamayla il sayısının 100'e çıkacağı sinyalini vermişti. Bu kapsamda 171 bin nüfusu bulunan Van'ın Erciş ilçesinin de il olması bekleniyor.

Erciş ilçesi, il olma yolunda…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından il olması beklenen ilçeler vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlanırken, Van'ın Erciş ilçesinin de il olması bekleniyor.

Türkiye'de bugün itibariyle 81 il ve 922 ilçe bulunurken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamayla il sayısının 100'e çıkacağı sinyalini vermişti. Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralanırken, bu kapsamda Van'ın Erciş ilçesinin de il olması bekleniyor.

Bu ilçeler arasında Van'da da Erciş ilçesi listeye girmeyi başardı. Buna göre nüfusu ve gelişmişliği ile Van'ın Erciş ilçesinin il olmaya aday ilçelerden olduğu öğrenildi.

Bu kapsamda Van'ın Erciş, Ankara'nın Polatlı, Hakkâri'nin Yüksekova, Adıyaman'ın Kahta, Mardin'in Midyat, Şanlıurfa'nın Siverek, Diyarbakır'ın Ergani, Şırnak'ın Cizre, Aydın'ın Nazilli, Balıkesir'in Edremit, Bandırma, Antalya'nın Alanya, Manavgat, Kırklareli'nin Lüleburgaz, Hatay'ın İskenderun, Bursa'nın İnegöl, Ordu'nun Ünye, Adana'nın Kozan, Muğla'nın Fethiye, Mersin'in Tarsus, Manisa'nın Akhisar, Tekirdağ'ın Çorlu, Konya'nın Ereğli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçeleri il olmaya aday ilçeler arasında yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2023, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER