Erçek Flamingo Parkı'nda çalışmalar sürüyor

İpekyolu Belediyesi tarafından Erçek Gölü kenarında hayata geçirilecek vizyon projelerden biri olan Erçek Flamingo Parkı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Erçek Flamingo Parkı'nda çalışmalar sürüyor

Kesin korunacak hassas alan ilan edilen ve 453 kuş türünün yarısının yaşamını sürdürdüğü Erçek Gölü'nün kıyısında yapılan Flamingo Parkı'nda sona gelindi.

İpekyolu Belediyesi tarafından Erçek Gölü kenarında hayata geçirilecek modern Flamingo Parkı'nın etkileyici güzelliği ve doğal yaşamın korunmasını önemseyen proje ile doğal miras olan flamingoların korunmasının yanı sıra, ziyaretçilerin keyifli zaman geçirebilecekleri sosyal alanlar, yakın zamanda hizmete açılacak.

Erçek Gölü kenarında hayata geçirilecek olan projenin tamamlanmasıyla, bölgenin niteliğinin artmasının yanı sıra, ziyaretçilerin keyifli zaman geçirebilecekleri sosyal alanlar da yapılıyor.

Erçek Flamingo Parkı projesinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları ve piknik alanları gibi çeşitli aktivite alanlarının yer alacak ve bu sayede bölge halkının açık havada vakit geçirip spor yapmanın yanı sıra aileleriyle piknik yapma imkanına da sahip olacak.

İpekyolu Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek olan önemli projelerden biri olması beklenen Erçek Flamingo Parkı'nda sona gelindi.

Parkın tamamlanması ile birlikte bölge halkı modern bir park alanına kavuşacak ve açık hava aktiviteleri yaparak doğayla iç içe vakit geçirebilecek. Bu proje sayesinde bölgenin yaşam kalitesinin artması ve bölge halkının daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi hedefleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
YORUMLAR
İpekyolu Tebrikler ve Teşekkürler Sana
İpekyolu Tebrikler ve Teşekkürler Sana - 9 ay Önce

Van Gölü, Sıhke Gölü ve Erçek Gölü'nde DAKA, DAP İdaresi, belediyeler ve ilgili diğer kurumların işbirliğiyle tıpkı bu projede olduğu gibi dp çamuru ve kıyı kirliliği temizlenip bu göllerimiz ve kıyıları ıslah edildikten sonra ihya edilir ve vatandaşları, turistlerin, meraklıların hizmetine sunulursa mükemmel olur.

SIRADAKİ HABER