Erbakan: Güneş yeniden Van'dan doğacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Cumartesi günü Vanlılarla buluştu. 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Van'a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın, Van'da önemli açıklamalarda bulunarak, 31 Mart'ta Van'ı Yeniden Refah belediyeciliğine buluşturacakların söyledi. Erbakan, 40 yıl sonra güneşin yeniden Van'dan doğacağını vurguladı.

Erbakan: Güneş yeniden Van'dan doğacak

Mahalli İdareler Seçimlerine 2 haftaya yakın bir süre kalırken, belediye başkan adayları çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Parti liderleri ise şehirleri ziyaret ederek, vatandaşlarla buluşuyor.

Bu kapsamda Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan olan Van, Cumartesi günü ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı misafir eti. Yeniden Refah Partisi tarafından organize edilen ve Sıhke Caddesi'nde yapılan mitinge, Genel Başkan Erbakan kent ve ülke gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Vanlıların yoğun ilgi gösterdiği mitingde ilk olarak söz alan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Mehmet Şahin, 31 Mart'ta önemli bir zafer elde edeceklerini vurguladı.

SADIKSOY: "31 MART'TA BÜYÜK BİR OY PATLAMASI YAPACAĞIZ"

Daha sonra söz alan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy ise, 1 Nisan'da Van'da zaferi kutlayacaklarını belirterek, "Öncelikle aylardır İsrail'de devam eden soykırımı lanetliyorum. Müslüman ülkeleri aylardır devam eden soykırıma sessiz.1994 ruhunu yeniden yaşatmak için halkın karşısına çıktık. Fatih Erbakan liderliğinde Türkiye'yi yeniden şaha kaldırmak için geliyoruz. Necmettin Erbakan'ın yaptığı hizmetleri bugüne kadar kimse yapamadı. Yeniden size hizmet etmeye geliyoruz. Necmettin Erbakan hoca döneminde Van'da kurulan fabrikalar kapatıldı ve insanlar işsiz bırakıldı. Van açlık ve fakirlikte 81 il içerisinde son sıralarda yer almaktadır. Bu Van'a yakışıyor mu? Van bugün en gelişmiş iller arasında ilk 10'da yer alması gerekiyordu. 31 Mart'ta büyük bir oy patlaması yapacağız. Yeniden Refah Partisi yeniden iktidara geliyor. Van'ın çok büyük sorunları var. Van Çevre Yolu 18 yıldır bitirilemedi. İmar sorunu, trafik sorunu var. Van Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum takdirde Van'daki bu sorunları 5 yılda bitireceğiz. Hizmet aşkıyla Van halkına hizmet etmeye geliyoruz. Kayyumlara son vermeliyiz. Kayyumlar Van'a hiçbir şey yapmadı" dedi.

ERBAKAN: "VAN YENİDEN REFAH'I, BAĞRINA BASIYOR"

Daha sonra söz alan ve Van'dan övgüyle bahseden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise, 1984 yılında Van'da doğan güneşin, 31 Mart tarihinde yeniden doğacağını belirterek, "Vanlılar yıllar boyunca Erbakan hocamızı bağrına bastığı gibi, bugün de bizleri bağrına basıyor. Bu heyecanınız bizleri bahtiyar etti. Erbakan hocamız da Vanlıları bağrına basarak en büyük hizmetler gerçekleştirdi. Bu günde Milli Görüşün ikinci 40 yılında tarih tekerrür ediyor, Van bugün Yeniden Refah'ı, Milli Görüşü ve bizleri bağrına basıyor. Rabbim sizlere en iyi hizmetleri yapmayı bizlere nasip etsin. Sizlerle hayır duasıyla anılmayı nasip etsin. Bu mübarek Ramazan gününde Van'da siz Vanlılarla bir araya gelmekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. Rabbim sizlere faydalı ve hizmetkâr olmayı nasip etsin. Merhum Erbakan hocamız hayatı boyunca bu bölgenin derdiyle dertlenen bir liderdi. Nerede mazlum varsa, nerede ezilenler varsa, Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, hiçbir ayrım gözetmeksizin bu milletin derdiyle dertlendi. Rahmetli Başbakan olduğu zaman yaptığı ilk iş bu bölgenin evladı olan Prof. Sacit Güney hocamızı devlet bakanı yaptı. Fakir fukara ve sosyal yardım fonlarını ona teslim etti. Sacit hocamız bu bölgeyi çok iyi bildiği için rahmetli ona bu görevi verdi. Aç ve açıkta hiçbir insanın kalmamasını istedi. İşte Erbakan hocamızın bu konudaki hassasiyetinin en güzel göstergesidir. Geri bırakılmış olan, ihmal edilmiş olan Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgemizin insanına ayrı bir şefkat ve merhamet gösteriyordu. O meşhur sözünü yeniden hatırlıyoruz. Türk'ün Kürt'ten ayırırsan, Kürt'ü Türk'ten ayırırsan ortada ne Türk kalır, ne de Kürt kalır, ama Türk'le Kürt bir olursa karşısında ne Amerika durabilir, ne İsrail durabilir" diye konuştu.

"İKİNCİ 40 YILDA AYNI RUH VAR, AYNI AŞK VAR"

Rahmet Erbakan'ın bu bölgede önemli yatırımlara imza attığını hatırlatan Erbakan, "Mücahitler yuvası, imanlı, inançlı insanların diyarı Van'ımızda merhum liderimiz Erbakan hocamızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onun bu sözleri sadece sözde kalmadı. Van ve Türkiye'nin diğer illerde önemli fabrikalar hizmete açtı. Üretime yönelik önemli imzalar attı. Bu bölgenin insanları aç ve açıkta kalmasın diye 76-77 yıllarında bu yatırımları yapan Erbakan hocamızdır. 200'den fazla sanayi tesisinin temeli atıldı. 70'den fazlası bütün engellemelere rağmen hizmete girdi. Bu ruh Milli Görüş ruhudur. Diyarbakır'da 10 bin insanın çalıştığı TEMSAN fabrikasını kurdu. 76'dan bugüne kadar o yatırımlar akamete uğratılmasaydı, bugün Van'ın da, Diyarbakır'ın da, Bitlis'in de, Muş'un da, Hakkâri'nin de ne halde olacağını gelin siz düşünün. Bu yatırımlar devam etseydi, bugün bu bölge İsviçre'nin, Kanada'nın şehirlerinden bir tanesi halinde olacaktı. Bugün ikinci 40 yılda aynı ruh var, aynı aşk var. 85 milyona hizmetkâr olmak, maddi ve manevi kalkınma hamlelerini hayata geçirmek, Yeniden Refah Partimiz, Erbakan hocamızın anlayışı ile yola devam ediyor. Kalkınma hamlelerini, projeleri yeni dönemde Yeniden Refah'la hayata geçireceğiz inşallah. 81 ilimize yüzlerce refah projesi kitabımız hazır. Milli kaynaklar kitabımız hazır. Biz Türkiye'yi biliyoruz kitabımız hazır. Makam ve rakam için, ihale ve koltuk için değil, Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır" ifadelerini kullandı.

"DENK BÜTÇEYLE İSRAFI ÖNLEYEREK, FAİZDEN MİLYARLARCA DOLARI KURTARACAĞIZ"

Van'ın ve bu bölgenin yüzünü yine Milli Görüş'le güldüreceklerini belirten Erbakan, "Bu bölge halkını bağrımıza basacağız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin bu bölge insanı işsiz kalmasın, alım gücü ve refah seviyesi artsın diye yüzlerce projemizi hayata geçireceğiz. Denk bütçeyle israfı önleyerek, faizden milyarlarca doları kurtaracağız. Bu imkânlarla milletimize hizmet edeceğiz. İşsizliğe, fakirliğe, yoksulluğa inşallah Milli Görüş mayası ile çare olacağız. Yeniden Refah Partimizin üye sayısı bugün itibariyle 475'e ulaştı. 6 ayda 260 binden 470 bine çıktı. Bu Yeniden Refah Partimizin Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisinin ispatıdır. Ayda 75 üye kaydediyoruz. Bu tempoyla seçimlere inşallah 550 bin üyeyle gireceğiz. Türkiye'de üye sayısı bakımından en büyük üçüncü siyasi parti olarak bu seçimlere gireceğiz. Seçimlerden sonra yine bu tempoyla inşallah birkaç ay içerisinde üye sayımızı 1 milyona çıkaracağız. Önce 31 Mart'ta yerel yönetimlerde iktidar, arkasında 2028'de ise iktidar olacağı inşallah. Bugün Türkiye'de bu hızla büyüyen başka bir parti yok. Günde 2 bin 500 üye, ayda 75 bin üye ve adım adım geldik 500 bine dayandık. Millet Yeniden Refah diyor. Meydanlar Yeniden Refah diyor. Caddeler, sokaklar Yeniden Refah diyor. Tüm Türkiye Yeniden Refah diyor. Yeniden Refah rüzgârı tüm Türkiye'de en güçlü bir şekilde esiyor" dedi.

"40 SENE SONRA YİNE BU GÜNEŞ VAN'DAN DOĞACAK"

Yeniden Refah Partisi olarak her geçen gün büyümeye devam ettiklerini söyleyen Erbakan, "Şimdi bu seçimde oylarını arttıracak tek parti Yeniden Refah Partisi'dir diyorlar. Bunu biz söylemiyoruz. Gazeteciler, anket firmaları, siyaset bilimciler, yorumcular ve hatta rakip siyasi partilerdeki temsilciler söylüyor. Tek mutabık kalamadıkları nokta, oyları 3'e mi, 4'mi, 5'e mi katlayacak bu konuda mutabık değiller. Geçen seçimde bizi %1 bile göstermeyenler, bugün %6, %7 gösteriyor. Bu seçimde %20'nin üzerinde oy alacağız. Daha 84 yılında Milli Görüş belediyeciliği ile tanışan Van gibi, Şanlıurfa gibi, Elazığ gibi, Malatya gibi illerimizi de Yeniden Refah belediyeciliğe, ahlaklı belediyeciliğe kavuşturacağız. Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da, Bingöl'de, Muş'ta, en iddialı şekilde seçimlere giriyoruz. Bu illerimiz de Milli Görüş belediyeciliği ile buluşturacağız. Aynen 84'te ve 89'da olduğu gibi, o zamanda Anavatan Partisi'nin rüzgarı bugün ki gibi rüzgarlardan çok daha güçlü esiyordu. Türkiye genelinde Anavatan Partisi %45 oy alıyordu. Refah Partimiz 84 seçimlerinde Türkiye genelinde %4,2 oy almıştı. Ama böyle bir ortamda dahi Van'da ve Şanlıurfa'da belediyeleri kazandık. 89'da Türkiye geneli oy oranımız %9 olmasına rağmen, Kahramanmaraş, Sivas, Konya, Van, Şanlıurfa belediyelerini aldık. Bu seçimde tarih tekerrür edecek. 40 sene sonra yine bu güneş Van'dan doğacak inşallah" diye konuştu.

"EN BASİT BİR VAN ÇEVRE YOLU'NU 20 YILDAN BERİDİR YAPAMAMIŞLAR"

Van'ın her anlamda ihmal edildiğini ve geri bırakıldığını söyleyen Erbakan, "Millet batı illerinde rantçı, doğu illerinde ise kayyum belediyelerinden bıkmış. Örgütçü belediyecilikten bıkmıştı. İstediği hizmeti alamıyor. Doğu illerimizin hali ortadadır. Van'ımızın sorunları ortadadır. En basit bir Van Çevre Yolu'nu 20 yıldan beridir yapamamışlar. Ulaşım sıkıntılı. İşsizlik almış başını gidiyor. Van ihmal edilmiş ve geri bırakılmış. Van halkı bunu hak ediyor mu? Doğu ile batı arasında en stratejik konumda yer alan, İpek Yolu'nun üzerinde yer alan, Türkiye'nin Doğu'ya, Doğu'nun Asya'ya, Asya'nın Anadolu'ya ve Avrupa'ya açılan kapısı üzerinde bulunan bir Van'a bu sıkıntılar revamı? Bu neden milletimiz Milli Görüş hizmetlerini hatırlıyor. Erbakan hocamızın Başbakanlık dönemini hatırlıyor. 89 ve 94'teki Milli Görüş belediyeciliği dönemini hatırlıyor. Bu nedenle Van'da da, bütün bölgede de akın akın Yeniden Refah Partisi'ne koşuyor. Bu seçim Yeniden Refah'ın seçimi olacak. Bu seçimlerin yıldızı Yeniden Refah, yeniden Milli Görüş olacak inşallah. Milletimizin Yeniden Refah'a koşmasının bir diğer sebebi ise hayat pahalılığıdır. Geçim sıkıntısı, açlık ve yoksulluktur. Milyonlarca emekli açlık sınırının yarısı kadar maaşla hayatta kalma mücadelesi veriyor" ifadelerini kullandı.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Erbakan, son olarak Türkiye başta olmak üzere Müslüman ülkelerinin İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy ve ilçe belediye başkan adayları tek tek kürsüye davet edilerek, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Akabinde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Mehmet Bilici ve Tuşba Belediye Başkan Adayı Nayif Şabu'nun Erbakan'a hediye takdiminin ardından miting programı sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER