En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında il genelinde en çok kitap okuyan ve en güzel kitaplık yapan öğrencileri ödüllendirdi.

En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere her düzeyde en çok kitap okuyarak ilk üçe giren öğrenciler ile en güzel kütüphaneye sahip öğrenciler, Edremit Uygulama Otelinde yapılan programda ödüllerini Van Valisi Ozan Balcı'nın elinden aldı.

Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, başarılı olmanın, hayalleri genişletmenin, geleceğe sağlam adımlar atabilmenin yolunun kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

Kitap okumak için özel zaman ayırmak gerektiğini belirten Vali Balcı, “Kitap okumak ayrıcalıktır. Biz Kitap Van projesiyle şehri geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımızın okumasını kendilerini geliştirmesini istiyorum. Türkiye fırsatlar ülkesi. Çalışarak fırsatları yakalayın” dedi.

Van’da kitap adına çok güzel işler yapıldığını ifade eden Vali Balcı, “3 Milyona yakın kitabı ilimize kazandırdık. Türkiye’nin en zengin kütüphanelerinin olduğu il konumundayız. 300 tane okul kütüphanesi yaptık. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İlimize yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kitaplıklarını zenginleştirdik. Camilere kütüphane kurduk. Okullarda 1 saat okuma saati yapılıyor. Projemiz kapsamında ülkemizin güzide kuruluşu olan PTT ile yaptığımız anlaşmayla şu ana kadar 140 bin kitabı çocuklarımızın adresine ulaştırdık. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Ozan Balcı, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek fotoğraf çektirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2024, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER