DAKA’dan istihdam odaklı eğitim

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş (TRB2) illerine hizmet veren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, istihdam odaklı eğitim verecek.

DAKA’dan istihdam odaklı eğitim

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, 2021 yılında başlatmış olduğu Yazılım Hareketi faaliyeti kapsamında istihdam odaklı yeni eğitim duyurusunu gerçekleştirdi.

Faaliyet; yazılım geliştirme alanında kariyer planlaması yapan gençlere yönelik olup teorik ve uygulamalı eğitim ile birlikte gençlerin istihdam şansını artıracak GitHub eğitimi, CV hazırlama eğitimi, mülakat simülasyonu ve firma buluşmaları vb. etkinliklerden oluşmaktadır. Etkinlikler, Kariyernet’in kurum içi girişimi olan Techcareernet iş birliğinde gerçekleşecek.

“Nitelikli yazılımcılar yetiştirilecek”

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Techcareernet yöneticilerinin katıldığı imza töreninde konuşan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray “Ajans olarak 2021 yılından bu yana Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuz ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüzün öncülüğünde, bölge üniversitelerimiz ve il milli eğitim müdürlüklerimizin özverili çalışmaları ile TRB2 Bölgemizde yazılım alanında bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri yürütmekteyiz. Bu çalışmamıza dair özellikle gençlerden çok olumlu geri bildirimler aldık. Bundan dolayı, faaliyeti bir adım öteye taşımak ve kalkınma ajanslarının 2023 teması olan Genç İstihdamı’na uygun olarak eğitime katılan arkadaşlarımızın istihdamları ile taçlandırmak istiyoruz. Bundan dolayı, bu alanda marka olan Kariyernet’in kurum içi girişimi olan Techcareernet ile birlikte istihdam odaklı yazılım hareketini yürütmek üzere imzalarımızı atmış bulunmaktayız. Techcareernet iş birliği ile gerçekleştireceğimiz bu faaliyette gayemiz sahada ihtiyaç duyulan alanlarda ve ihtiyaç duyulan yetkinlikte ve nitelikte yazılımcılar yetiştirmektir. Haliyle eğitime katılacak arkadaşlarımızın istihdam edilmelerini sağlamak adına bir bootcamp eğitiminin ötesinde bir program tasarımı gerçekleştirdik. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu programı önümüzdeki yıl dönemler halinde gerçekleştirmek arzusundayız. Techcareernet’in bu alandaki know-how’ının hem bizlere hem de bölgemize önemli katkıları ve iş birliğimizin değerli çıktıları olacağı inancındayım” dedi.

“Eğitimi bitirenler iş dünyasına atılmaya hazır olacak”

İmza töreninde konuşan Techcareernet Pazarlama Müdürü Begüm Uslusoy ise Yazılım Hareketi faaliyeti kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirdikleri iş birliğinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yeni nesil teknoloji kariyeri platformu olarak dijital yetenek açığına çözüm bulabilmek için çalışıyoruz. Artan iş gücü ihtiyacının karşılanabilmesi için nitelikli insan kaynağının eğitilmesi, sertifika programlarıyla teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyor, düzenlediğimiz Bootcamp, Hackathon, Hiring Challenge, Hiring Day gibi etkinliklerle bilişim sektörünün kapılarını genç yeteneklere açıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana geçen 2 yılda 100 binden fazla dijital yetenek havuzuna dokunduk ve yaklaşık 6 bin kişiye ücretsiz eğitim verdik. Techcareernet olarak bu tecrübemizden hareketle, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının Yazılım Hareketi kapsamındaki istihdam odaklı eğitim çerçevesinde bir Back-End with C# Bootcamp'i açacağız. 5 hafta sürecek 50 saatlik eğitim boyunca katılımcılara Back-End with C# teknolojilerinin sunduğu olanaklarla Back-End dünyasını keşfetme fırsatı sağlayacağız. Bitlis, Muş, Hakkâri ve Van illerinde ikamet edenlerin katılabileceği, alanında uzman eğitmenler gözetiminde verilecek 40 saati teorik, 10 saati uygulamalı eğitim kapsamında mülâkat simülasyonu, özgeçmiş ve Git-Hub eğitimi gerçekleştireceğiz. Eğitimi bitirenler Jr. Back-End Developer olarak iş dünyasına atılmaya hazır olacaklar. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına başlattıkları bu faaliyet ve iş birlikleri için ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2023, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER