PFDK'dan, Vanspor'a para cezası…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Vanspor'a, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 28 bin TL para cezası verildi.

PFDK'dan, Vanspor'a para cezası…

Ligin 13. Haftasında Van'da oynanan Karacabey Belediyespor mücadelesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, 28 bin TL para cezası aldı.

Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, Esenler Erokspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Bursaspor, Hes İlaç Afyonspor Kulübü de çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Vefa Group Vanspor FK'nın, 12.11.2023 tarihinde oynanan Vefa Group Vanspor FK-Karacabey Belediye Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına" denildi.

Öte yandan Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen diğer takımlarla ilgili yapılan açıklamada, "Bursaspor Kulübünün, 12.11.2023 tarihinde oynanan Tuna Tarım Kırklarelispor-Bursaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, takım temsilcisinin stadyum denetimine katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bursaspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 14 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübünün, 06.11.2023 tarihinde Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle FDT'nin 36/1-d maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 60 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Günay'ın, 06.11.2023 tarihinde Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle FDT'nin 36/2. ile 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 4 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, Hes İlaç Afyonspor Kulübünün, 12.11.2023 tarihinde oynanan Hes İlaç Afyonspor Kulübü-Nazilli Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Esenler Erokspor Kulübünün, 11.11.2023 tarihinde oynanan Esenler Erokspor-Altınordu TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, stadyumda yer alan koltukların numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Kırşehir Futbol Spor Kulübünün, 12.11.2023 tarihinde oynanan Kırşehir Futbol Spor Kulübü-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, güvenlik sorumlusunun müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER