DAKA gençlere meslek kazandırıyor

Van'da kurulduğu günden bu yana gençlerin istihdamına yönelik birçok kurs düzenleyen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van'daki gençler için bu kez grafik tasarım eğitim kursu düzenliyor.

DAKA gençlere meslek kazandırıyor

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Kalkınma Ajansları 'Genç İstihdamı' teması kapsamında Beceri Geliştirme ve İstihdam Programı çerçevesinde 'Grafik Tasarımı Eğitimi' verilecek.

Yüz yüze gerçekleştirilecek eğitime Van merkez ve ilçelerinde yaşayan 18-40 yaş aralığındaki bireyler başvurabilecek. Eğitim sonunda başarılı bulunan katılımcılara katılım belgesi verilecek.

16 Ekim tarihine kadar başvurular devam ederken, başvurular 18 Ekim 2023 Çarşamba günü sonuçlandırılacak ve sadece başvurusu kabul edilen adaylarla e-posta yoluyla iletişim sağlanacak.  

Ücretsiz olarak düzenlenen kursta, 2 boyutlu tasarım,3 boyutlu tasarım, tipografi, reklam grafiği ve tasarıma giriş dersleri, web tasarımı, bilgisayarda tasarım programları, grafikte üretim teknikleri, renk kuramları gibi eğitimlerin verilmesi bekleniyor.

Gençlerin becerilerini geliştirmek, nitelikli işlerde çalışmalarını desteklemek için çalışmalarını sürdüren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, hazırladığı eğitim programlarıyla gençlerin iş bulmalarına destek oluyor.

Özellikle gençlerin ilgi duyduğu ve gelecek potansiyeli olan kurslar düzenleyen DAKA, gençlerin kendiişlerini kurmalarını ve farklı sektörlerde daha nitelikli işlere erişmelerine katkıda bulunuyor.

Dijital iletişim ağlarından yaratıcı endüstrilere kadar çok sayıda alanda grafik tasarıma olan ihtiyaç gün geçtikçe artarken, grafik tasarımın günümüzde olduğu gibi gelecekte de popüler olması bekleniyor.

Bu kapsamda harekete geçen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, gençlerin istihdamına yönelik kurslar düzenlemeye devam ediyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Kalkınma Ajansları 'Genç İstihdamı' teması kapsamında Beceri Geliştirme ve İstihdam Programı çerçevesinde gençlere 'Grafik Tasarımı Eğitimi' verilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER