Vanspor, hem seriyi hem liderliği kaybetti

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve hafta sonu deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'ya 4-0 gibi net bir skorla mağlup olan Vanspor, hem yenilmezlik serisini hem de liderlik koltuğunu kaybetti.

Vanspor, hem seriyi hem liderliği kaybetti

1461 Trabzon FK maçına kadar oynadığı 6 maçta da sahadan galibiyetle ayrılan ve dikkatleri üzerine çeken Vanspor, hafta sonu Karadeniz'de büyük kayıp yaşadı. Trabzon deplasmanına yenilmezlik serisini ve liderliğini koruyarak giden Van temsilcisi, burada aldığı ağır mağlubiyet sonrası liderliği de, galibiyet serisini de sonlandırdı.

1461 Trabzon FK maçı öncesi ligde en az gol yiyen takımlar arasında da ilk üçte yer alan Vanspor, Karadeniz deplasmanında aldığı 4-0'lık mağlubiyet sonrası bu serisini de kaybetmiş oldu. 1461 Trabzon FK karşısında varlık gösteremeyen ve sahadan farklı mağlup ayrılan Vanspor, rakipleriyle arasındaki puan farkının kapanmasına müsaade etti.

Sezona zorlu Bucaspor deplasmanında aldığı galibiyetle başlayan, daha sonra oynadığı Adıyaman FK, Serik Belediyespor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Kırklarelispor ve Zonguldak Kömürspor maçlarından da galibiyetle ayrılan Vanspor, Pazar günü karşılaştığı 1461 Trabzon FK karşısında ise 4-0 gibi ağır bir mağlubiyet aldı.

Liderlik serüveni 2 hafta süren ve Karadeniz'den eli boş dönen Van temsilcisi, önümüzdeki haftalarda birbirinden zorlu maçlara çıkacak.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Grupta oynanan diğer maçlarda sahasında Diyarbekirspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Esenler Erokspor, 18 puan +12 averajla yeniden liderlik koltuğunu eline geçirirken, 18 puan +4 averajda kalan Vanspor ise ikinci sıraya geriledi.

Deplasmanda Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Ankaraspor, 16 puan +7 averajla üçüncü sıraya yükselirken, konuk olduğu Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Nazilli Belediyespor ise 16 puan +5 averajla dördüncü sıraya geriledi.

Vanspor'u farklı mağlup eden 1461 Trabzon FK, 13 puan +9 averajla beşinci sıraya yükselirken, deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile 1-1 berabere kalan Yeni Mersin İdmanyurdu ise 13 puan +5 averajla altıncı sırada yer aldı.

Sahasında Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-0 mağlup eder Bucaspor 1928, 12 puan +4 averajla yedinci sıraya yükselirken, deplasmanda Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Ankara Demirspor ise 12 puan +1 averajla sekizinci sırada yer aldı.

Diyarbekirspor 11 puanla dokuzuncu sıraya gerilerken, deplasmanda Kırklarelispor ile 0-0 berabere kalan Karacabey Belediyespor ise 8 puanla onuncu sırada yer aldı.

Bursaspor 6 puanla on birinci sırada yer alırken, haftayı BAY geçen Afyonspor Kulübü ise 5 puan -4 averajla on ikinci sırada yer aldı.

Serik Belediyespor, 5 puan -5 averajla on üçüncü sırada yer alırken, sahasında Altınordu ile 1-1 berabere kalan Adıyaman FK ise 5 puan -6 averajla on dördüncü sırada bulunuyor.

Beyoğlu Yeni Çarşı 4 puanla on beşinci sırada kendisine yer bulurken, Altınordu ise 3 puan -3 averajla on altıncı sırada yer aldı.

Zonguldak Kömürspor, 3 puan -4 averajla on yedinci sırada yer alırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 2 puan -10 averajla on sekizinci sırada yer aldı.

Kırklarelispor ise 2 puan -10 averajla son sırada yer alan takım oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2023, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER