Cumhurbaşkanı Erdoğan: Van’a 38 milyarlık yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü, 155 yatırımın toplu açılışı için Van'a geldi. Beşyol Meydanı'nda gerçekleşen mitingde konuşan Erdoğan, 'Van bizi bilir, biz de Van'ı biliriz. Hamdolsun havaalanından buraya kadar cadde kenarlarında on binlerce insanın bizi bağrına bastığına şahit oldum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Van’a 38 milyarlık yatırım yaptık

Erdoğan, Van'a bugüne dek 38 milyarlık yatırım yaptıklarını söyleyerek, "Hizmet aşkımız devam edecek. 2023'e kadar durmak yok, yola devam" ifadelerini kullandı. Van Denizi diye nitelediği Van Gölü kirliliğinin önüne geçilmesi için yeni arıtma tesislerinin de kurulacağını belirten Erdoğan, sahil yolu çalışmalarının hızlanacağını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Van'a geldi. Yoğun bir protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanından Beşyol Meydanı'na kadar vatandaşın yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitingine gelirken, yol üstünde kendisini bekleyen çocuklara oyuncaklar dağıttı. Erdoğan, miting alanındaki kalabalıktan da memnun olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, AK Parti MKYK üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı miting, oldukça coşkulu geçti.

"BİZİM İSTİSMARLA, YALANLA İŞİMİZ OLMAZ"

Van'ın deprem sonrası susuzluk sıkıntısı yaşadığını, dönemin yerel yönetiminin halkın su sorununu çözmediğini belirten Erdoğan, "O dönem verdiğimiz talimatla DSİ tarafından yeni içme suyu hatları çekerek, bu kente 50 yıla yetecek sular getirdik. Tüm bunları da hizmet gayesi ile yaptık. Cumhuriyet tarihinden bugüne dek birçok hükümet geldi geçti. Bizim dönemimizde yapılan hizmetler kadar hangisi hizmet yaptı. Bizim döneme kadar yapılan çalışmalar ile bizim dönemde yapılan çalışmaları kıyaslasınlar. Aradaki farkı görürler. Bizim istismarla, yalanla işimiz olmaz. Somut gerçeklerle konuşuruz. Son 20 yılda Van'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz?  38 milyarlık yatırım yaptık. Eğitimden gençlik spora, sosyal yardımlardan, ulaşıma, sağlık alanından çevre şehirciliğe sayısızca yatırıma imza attık. Deprem sürecinde Vanlının yanında olduk. 30 bin konut yaptık. Camiler, sosyal donatılar, okullar hepsi toplu konut alanlarında yer aldı. Yeni konut yapımlarımız da sürüyor. Van depreminin gecesinde Erdoğan buradaydı. HDP neredeydi? Ben Kürdüm diyenler neredeydi? Benim için Türk- Kürt arasında ayırım yok. Biz yaradılanı Yaradan'dan dolayı seviyoruz" dedi.

"VAN GÖLÜ'NÜ DAHA TEMİZ TUTACAĞIZ"

Bütün dünyayı kendisine hayran bırakan Van Gölü'ne, Van Denizi söylediklerini belirten Erdoğan, "Yeni program kapsamında Van Gölü'nü daha temiz tutacağız. Van ve Bitlis'te yeni arıtma tesislerini hizmete sokacağız. Göl kıyısındaki tüm ahırları yıktık. Sahili vatandaşa açıyoruz. Ahırları İhtisas Hayvancılık Bölgesi'ne taşıyoruz. Böylelikle hayvancılığın gelişmesine katkı sunuyoruz. Amacımız gölün kenarındaki kirli görüntüyü ve çarpık yapılaşmayı kaldırmaktır. Alt yapı yatırımlarına 419 milyon lira finansman desteği veriyoruz. Göl kıyısında yeni mavi bayraklı plaj sayılarını arttırıyoruz. Van'da 8 yeni millet bahçesi yapımı sürüyor. Yine ilçelerde yeni millet bahçesi yapımları sürecek. Edremit adeta bir yalı kent ve denize nazır bir ilçemiz. Geçmişte Edremit'te neydi, şimdi ney" diye konuştu.

"VAN'DA BİRÇOK YENİ YOLU ÖNÜMÜZDEKİ YIL HİZMETE SOKACAĞIZ"

Van'da bölünmüş yol çalışmalarını 36 kilometreden 577 kilometreye çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, "Birazdan Van Çevre Yolu'nun temelini atacağız. Aslında geciktik. Bu da çeşitli sıkıntılardan kaynaklandı. Çevre Yolu'nun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Van'da birçok yeni yolu önümüzdeki yıl hizmete sokacağız. Van Kapıköy arasındaki demir yolunu yenileyerek, modernize ettik. Ferit Melen Havalimanı'nı yeniledik. Van Gölü'ndeki yeni feribotları işletmeye aldık. Yeni bağlandı yolları inşa ettik. Van'da 4 baraj, 5 gölet yaptık. 4 barajın da yapımı sürüyor. Binlerce hektar tarım arazisini suyla buluşturduk" ifadelerini kullandı.

"VANLI İŞVERENLERİMİZE 1,3 MİLYAR LİRA DESTEKTE BULUNDUK"

Van'daki mitindeki kalabalıktan memnun olduğunu açıklayan Erdoğan, "Maşallah şuan binlerce insan burada, Van bugün bir başka güzel. Değerli kardeşlerim; yeni OSB bölgeleri faaliyete geçiriyoruz. Vanlı iş verenlerimize 1,3 milyar lira destekte bulunduk. İlçelerimize yeni doğalgaz hatları çekiyoruz. İnşallah yeni dönemde yeni hizmetleri Vanlılarla buluşturacağız. Van tüm yatırımlara layıktır. Her seviyede okullar, pansiyonlar, spor salonları, yurtlar yaptık. Biz Van'a aşığız. Biz aşk ile koşuyoruz, yorulmuyoruz" dedi.

"VAN'I HER ALAN DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"

Erdoğan, "Sizin için Ferhat olduk, sizde Şirin oldunuz. Aşk dağları deldirir. Biz dağları deldirdik ve bu hizmetleri yaptık. Van'ı her alan daha ileriye taşıyacak, Vanlı kardeşlerimize daha iyi hizmetleri sağlayacak yatırımları burada açıyoruz. Van'a bu hizmetlerin gelmesinde emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

"ÜRKMEK, KORKMAK BİZİM KİTABIMIZDA YOK"

'Dünyada Van, ahirette iman' sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Allah bizi bu dünyada Van'sız, öbür dünyada imansız bırakmasın. Hepimiz daha güvenli, daha müreffeh bir ülke istiyoruz ve bu uğurda mücadelemizi sürdürüyoruz. Birileri bölücü naraları atarken, biz kardeşlik türküleri söylüyoruz. 14-15 yaşındaki çocukları Kandil'e götürenlere hesap soruyoruz ve sormaya devam ediyoruz. Biz çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için mücadele ediyoruz. Birileri terörden, baskıdan, kandan beslenirken, biz Van'daki insanlarımızın demokrasi ve yeni atılımlardan nasibini almasını istedik. Biz ne yaptıysak sizinle birlikte yaptık ve birlikte yapacağız. 2023'e kadar durmak yok, yola devam. Ürkmek, korkmak bizim kitabımızda yok. 2023'te sandıkları patlatarak geleceğiz. Van bu kutlu mücadele de yanımızda mı?" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, 155 yatırımın kurdelesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler tarafından kesilirken, sahneye 3 minik kız da davet edildi.

Minik kızlar ağlayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiklerini ifade ettiler.

Daha sonra Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre Yolu güzergahından bağlanarak, 41 kilometrelik çevre yolunun temelini attıklarını ve önümüzdeki yıl tamamlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle birlikte vatandaşları selamlayarak, mitingini sonlandırdı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş - Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2022, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER