Çaldıran'da sokak hayvanları sahipsiz değil

Van'ın Çaldıran ilçesinde, kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yaşam alanlarına mama, et ve yem bırakıldı. Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılamak için daha çok hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Çaldıran'da sokak hayvanları sahipsiz değil

  Çaldıran Belediyesi, Feqiye Teyran Kültür ve Dayanışma Derneği ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi ekipleri, Çaldıran'da sokak hayvanları için doğaya et, ama ve su bıraktı.

  Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, belediye olarak sokak hayvanları için düzenli olarak besleme çalışması yaptıklarını belirterek, yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için özel ekibin oluşturulduğunu ifade etti.

  Başkan Ensari, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılamak için daha çok hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek, sokak hayvanlarının bu zor günlerinde aç ve susuz kalmasına gönüllerinin el vermediğini ve ilçedeki gönüllülerle birlikte sokak hayvanlarını beslediklerini vurguladı.

  Öte yandan Başkan Ensari, Feqiye Teyran Kültür ve Dayanışma Derneği'ne 4 bin 500 kg mama sözü vererek, dernek bünyesindeki veteriner hekimlerinin ihtiyaç taleplerinin ve besleme odaklarının yapılacağı sözünü verdi.

  "BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ"

  Feqiye Teyran Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muammer Takıs ise "Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kış aylarında kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mama bırakırken, yaz aylarında da su ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Belediyelerle işbirliği içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmayı çıkar elde etmeden yapıyoruz, derneğimizin banka hesapları kullanılmıyor, yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar direk mama alıyor, kendileri de gelip besleme çalışmalarına katılıyor. Derneğimizin kurulduğu günden bu yana sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız sürüyordu, bundan sonraki süreçte te bu çalışmalar aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER