Büyükşehir’den yardıma muhtaç kişilere şefkat eli

Van Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında sağlık alanında yaptığı çalışmalarla yardıma muhtaç binlerce kişinin imdadına koştu. Fizik tedavi, hasta nakil ve evde sağlık hizmeti ile 3 bin 315 kişiye sağlık hizmeti verildi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, hasta, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlara verdiği sağlık hizmetleriyle her kesimin takdirini kazandı.

Büyükşehir’den yardıma muhtaç kişilere şefkat eli

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, hemşire, sağlık teknisyeni, fizyoterapist ve yaşlı bakım personelinden oluşan ekipler ‘evde bakım ve evde sağlık hizmeti’ veriyor. Bu yıl yürütülen çalışmalar ile birlikte yaklaşık 760 kişiye evde sağlık ve bakım hizmeti verildi.

FİZYOTERAPİ HİZMETİ İLE SAĞLIKLARINA KAVUŞTULAR

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara evde fizyoterapi hizmeti veriyor. Fizik tedavi hizmeti için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi “Evde Sağlık Hizmetleri” vatandaşın yüzünü güldürdü. Fizyoterapi hizmeti kapsamında Bin 584 hastaya evde fizik tedavi hizmeti verildi. Bu hastalardan birçoğu verilen hizmetlerle sağlıklarına kavuştu.

971 HASTAYA HASTA NAKİL HİZMETİ SAĞLANDI

Hastalığından dolayı sağlık kuruluşlarından sürekli tedavi olması gereken vatandaşlar için büyük önem taşıyan ulaşım sıkıntısı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ücretsiz sağlanıyor. Hastaların talepleri doğrultusunda kayıt altına alınan hastalar tedavi günleri geldiğinde Belediyeye ait özel donanımlı ambulanslarla evlerinden alınarak tedavi olduğu hastaneye götürülüyor. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise tekrar evlerine bırakılıyor. Yıl içinde 971 Hastaya hasta nakil hizmeti sağlandı.

YATAĞA BAĞIMLI VATANDAŞLARA HASTA YATAĞI HEDİYE ETTİK

Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Daire Başkanlığınca ihtiyaç sahibi olan 2 vatandaşa hasta yatağı yardımı yapıldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın talimatıyla başlatılan “Sosyal Destek Hızır Van “ projesi üzerinden Van Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşan yatağa bağımlı vatandaşların hasta yatağı talebine kısa sürede karşılık veriliyor.

BİN 600 ANNEYE BEBEK BAKIM SETİ HEDİYE EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yeni bebekleri olan ailelere çocuk bakım seti hediye ediyor. Hoş geldin bebek projesi kapsamında bir yılda bin 600 bebeğe bakım seti ulaştırıldı.

1 MİLYON 570 BİN HEKTAR ALAN İLAÇLANDI

Van Büyükşehir Belediyesi, hayvan sağlığının yanı sıra halk sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı da mücadelesini aralıksız sürdürdü. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı son bir yıl içinde 1 milyon 570 bin hektar alan ilaçlandı. Kentteki bataklık ve sazlık alanlar, 7/24 aralıksız 30 araç, 50 personel ile çalışma yapıldı. İlaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanıldı. 320 Bin hektar alanda larva çalışması, 1 milyon 250 bin hektar alanda uçkun çalışması yapıldı.Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29