Büyükşehir'in yol çalışmaları sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde başlattığı mahalle ve tarımsal arazi yolu çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir'in yol çalışmaları sürüyor

Sezon başından itibaren 13 ilçedeki mahalle ve tarımsal arazi yollarında hummalı bir çalışma yürüten Van Büyükşehir Belediyesi, yolları daha konforlu hale getirmek ve çiftçilerin tarımsal arazilerine ulaşmalarını kolaylaştırmak için aralıksız çalışıyor. Mahalle yollarında stabilize, iyileştirme, altyapı, menfez ve baks çalışmaları yapılırken, arazi yollarında ise ham yol, iyileştirme ve genişletme gibi çalışmalar yürütülüyor.

Tamamı Van Büyükşehir Belediyesinin idari işgücüyle yürütülen çalışmalar çerçevesinde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler; Gürpınar ilçesi Savacık, Yoldüştü, Cevizalan, Yedisalkım, Hoşap, Üçgen, Arındı, Akbulut ve Öveçli mahalleleri, Edremit ilçesi Bakacık- Doğanlar- Ayazpınar grup yolu, DSİ ve TOKİ yeni yol çalışması, Özalp ilçesi Memetalan, Gültepe ve Çavuşlar mahalleleri, Saray ilçesi Koçbaşı, Karahisar, Kazlıgöl mahalleleri, Çaldıran ilçesi Yaykılıç, Direkli, Yukarı Sağmalı mahalleleri, Başkale ilçesi Oğulveren ve Örmeteş mahalleleri, Bahçesaray ilçesi Elmayaka, Kaşıkçılar, Yaylakonak mahalleleri, Muradiye Alkasnak, Açıkyol, Ünseli mahalleleri, Çatak ilçesi Sırmalı ve Narlı mahalleleri, Tuşba ilçesi Alaköy, Halkalı, Mollakasım ve Atmaca mahalleleri, Erciş ilçesi Tırmıklı, Ulupamir, Söğütlü ve Göze mahalleleri ile Gevaş ilçesi Dilmetaş, Yemişlik ve Yanıkçay mahalleleri başta olmak üzere birçok mahalle ve arazi yolunda yoğun bir çalışma yürütüyor.

Ayrıca ekipler, merkez ilçelerdeki ana ve ara arterlerde yama, bakım ve onarım çalışmaları yürütürken, Sahil Yolu ve Edremit Elmalık Yolu’nda da çalışmalarını sürdürüyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vizyon, gayret ve çabukluk
Vizyon, gayret ve çabukluk - 10 ay Önce

Edremit, İpekyolu ve Tuşba'nın merkez mahalle ve semt yolları, kaldırımları, olukları, kanalları için ciddi bir kontrol ve seferberlik gerekiyor. Merkez ve kırsalda hummalı çalışmalar lazım. İlkbahar bitti, yaz yarılandı. Yollar, parklar, temizlikler, bakımlar, onarımlar, iyileştirmeler ve nice hizmetlerle merkez ilçelerimizin çehresini değiştirmemiz gerekir. Seçimlere sekiz ay kaldı. Nice nice nice hizmet, proje yatırım ve çalışma yapılmayı bekliyor. Şehrimiz Türkiye Yüzyılına çalışarak, değişerek, dönüşerek, kalkınarak, modernleşerek, güzelleşerek ayak uydursun. Yepyeni bir Van için Vanımız adeta şantiyeye dönüşsün. Belediyeler ve tüm kurumlar, tüm birimler,,tüm araçlar, tüm ekipler, tüm imkanlar sahada olsun. Memleket ilgili, gayretli, çalışkan ve vizyoner insanların omuzlarında yükselir. Haydi bismillah, kalan zamanda gayretleri dört beş kat arttıralım.

SIRADAKİ HABER