Büyük zirve bugün yapılıyor

Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından organize edilen, "Kent Ekonomisi Ve Yerel Kalkınma Zirvesi" bugün başlıyor. Dernek Başkanı Cenap Tuncer, Elite World Otel'de yapılacak olan söz konusu zirvenin, iki gün süreceğini belirtti.

Büyük zirve bugün yapılıyor

   Uluslararası Altın Kentler Derneği, insan odaklı şehircilik çalışmalarının bir yenisini Van'da gerçekleştiriyor.
   "Kent Ekonomisi Ve Yerel Kalkınma Zirvesi" bugün saat 09.00'da Elite World Otel'de başlıyor.
   Konuyla ilgili gazetemize konuşan Altın Kentler Derneği Başkanı Cenap Tuncer  dernek olarak ülkemizde kentlerin tüm alanlarda gelişmesine katkı sunmak, ekonomisi güçlü marka şehirlerin oluşmasına uluslararası arenada destek olmak üzere söz konusu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
   Tuncer, iki gün sürecek olan 'Van Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi'ne yurt içinden ve yurt dışından önemli misafirlerin katılacağını ifade ederek, "Zirvede başta hükümet temsilcileri, ekonomistler, kent bilimcileri, iş adamları, Sivil toplum örgütleri, ulusal basın temsilcileri ve daha pek çok seçkin davetlinin konuşmacı olarak katılıyor.
    Ayrıca Van'ın tanıtımına katkı sunmak adına ülkemizin önemli medya kuruluşlarından önemli isimler de Van'a geldi.
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek etkinliğin Van ekonomisine ve yerel kalkınmasına bir milat oluşturacağını düşünüyoruz. Çünkü Uluslararası Altın Kentler Derneği'nin önemli bir misyonu sadece etkinlik düzenlemek değil, kenti yönetenlerin ve sorumluluk sahiplerinin yaptığı çalışmaları yakından takip ederek bir hafıza oluşturmak varsa eksiklikler altını çizmek, başarılı yapılan çalışmalara destek olmaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER