Bostaniçi'ne Eğitim Köşkü…

İpekyolu Belediyesi'nin "Marka Bir İpekyolu İnşa Ediyoruz" projeleri kapsamında Bostaniçi Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Eğitim Köşkü hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, mahalle sakinlerinden ve öğrencilerden, eğitim köşküne sahip çıkmalarını istedi.

Bostaniçi'ne Eğitim Köşkü…

855 bin 20 metrekarelik alana inşa edilen, içerisinde etüt salonları, özel sınıflar, hobi odaları, kadınlara yönelik dikiş nakış, kuaför, okuma yazma sınıflarının bulunduğu, kadınların, gençlerin ve öğrencilerin aktif şekilde kullanabileceği Eğitim Köşkü, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bostaniçi Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın yanı sıra, İpekyolu İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şamil Görücü,  belediye başkan yardımcıları, birim amirleri, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.

"AMACIMIZ, ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ YAKALATABİLMEK"

Açılış töreninde konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, "Bugün önemli bir merkezin açılışını yapıyoruz. Son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. 2 yıl önce burayı ilk ziyaret ettiğimde, burası metruk bir yapıydı ve yıkılmaya yüz tutmuştu. İçerisinde maalesef sıkıntılı kişilerin, sıkıntılı işler yaptığı bir yerdi. Burayı ziyaret ettiğimde, mahallemizim öğrencileri, çocukları hemen yanımıza geldiler. Buraya ne yapalım diye sorduk. Onlarda bize ders çalışabilecek, sıcak bir ortam, sıcak bir yuva burada inşa edin dediler. Çok duygulandım ve çok etkilendim. Özellikle yaptığımız bütün aile ziyaretlerinde, buradaki kardeşlerimizin, çocuklarımızın uygun ders çalışma ortamlarının olmadığını gördük. Burada bir eğitim köşkü planlayıp, açmak belki de en fazla ihtiyacımız olan şeydi. Bunu şuan gerçekleştirmiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitim köşkümüz, açtığımız ilk eğitim kurumumuz. Bunun gibi 3 tane daha eğitim kurumumuz var. Bu Türkiye'de bir ilk, inşallah örnek bir uygulama olacak. Buradaki amacımız, çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini yakalatabilmek" diye konuştu.

"BURASI SİZİN EVİNİZ"

Eğitim Köşkü'nün modern sınıflarıyla, çalışma alanlarıyla, ortamıyla ve bütün teknolojinin olanakları kullanılarak, donatıldığını belirten Başkan Vekili Aslan, "Lütfen buraya sahip çıkın. Burayı koruyun. Çünkü biz burayı sizler için yaptık. Öğrencilerimiz için burayı yaparken ve tasarlarken, aslında kadınlarımızı da ihmal etmemiz gerektiğini ve onlara da burada uygun alanlar oluşturmamız gerektiğini planladık. Eğitim köşkümüzün birinci katı da tamamen kadınlarımızın eğitimlerine, kadınlarımızın günlerine göre tasarlardın. Buralar sizlerin. Burası sizin eviniz. Gelin burada gün yapın. Burada dedikodu yapın. Burada özel günlerinizi kutlayın. Burası 7 gün boyunca sizlere hizmet edecek. Sadece bina yapalım, görüntü olsun diye değil, buraları doldurun ve kullanın. Sonuna kadar kullanın. Biz her türlü imkanı, her türlü malzemeyi, teçhizatı elimizden geldiğince sağlayacağız. Burası belki devasa yapılar değil ama bu yapılar çok büyük yapılar. Bu yaptığımız hizmetle, aranızdan bir tane öğrencimiz, annesine, babasına ve ülkesine kıymetli bir insan olsun, hayırlı bir insan olsun, bunun yüz katına değeceğine inanıyorum. Hepinizin fikri, zikri, düşüncesi ne olursa olsun, yeter ki bu kurumları, bu yaptığımız eğitim köşklerini amaçladığımız şekilde kullanın ve sonuna kadar buradan istifa edin" ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından, beraberindekilerle birlikte eğitim köşkünü gezen Kaymakam Aslan, öğrencilerle tek tek ilgilendi ve öğütler verdi.

Eğitim köşkünde eğitim alan kadınlar ve öğrencilerin Kaymakam Aslan'a çiçek takdim etmesi ile program sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2021, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER