Bitik: Edremit'te eksik kalan çalışmalar tamamlanacak

Gelecek ve Saadet Partisi'nin Van'da oluşturduğu Şehit İttifakı'nın Edremit Belediye Başkan Adayı Halit Bitik, seçilmeleri ve göreve gelmeleri halinde, Edremit'te eksik kalan birçok çalışmaya imza atacaklarını söyledi.

Bitik: Edremit'te eksik kalan çalışmalar tamamlanacak

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçimlere üç haftadan az bir süre kala, Van'da seçim hareketliliği arttı.

Siyasi partilerin belediye başkan adayları da beraberindeki ekiplerle birlikte çalışmalarını hızlandırdı.

Gelecek ve Saadet Partisi'nin Van'da oluşturduğu Şehit İttifakı'nın Edremit Belediye Başkan Adayı Halit Bitik de bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor.

Geceli-gündüzlü ziyaretlerini devam ettiren Edremit Belediye Başkan Adayı Halit Bitik, kazanmak için yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

"BU YOLA HALİS NİYETLE ÇIKTIK"

31 Mart'ta tarih yazacaklarını belirten Halit Bitik, "Bizler bu yola halis bir niyetle çıktık. Gecemizi gündüzümüze katarak, Edremit'e güzel bir gelecek yazacağız. Geleceğin öznesinde kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, büyüklerimiz, engellilerimiz ve tüm bireyler olacak. Edremit hepimizin diyerek, çözüm odaklı temiz bir siyaset güderek, her kalbe dokunup, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Etkin projelerle, işsizlik sorununun çözümüne katkı sunacağız. Özellikle gençlerimizin istihdamı noktasında adımlar atmayı planlıyoruz. Bu konuda önemli projelerimiz var. Projelerimizden birisi kuracağımız bitki üretim merkezlerinde yüzlerce gencimiz çalışacak. Bu gençlerimiz iş sahibi olacak, aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Ayrıca ilçemizde belediyenin bünyesi altında kuracağımız halk ekmek fabrikasında onlarca gencimiz istihdam imkânı bulacak. Bunun yanı sıra; üreteceğimiz ekmeği maliyetine vatandaşlarımıza sunacağız" diye konuştu.

"TURİZME BÜYÜK ÖNEM VERECEĞİZ"

İlçeyi turizm cenneti haline getireceklerini iddia eden Bitik, "Bizler Allah'ın izniyle kazanırsak, ilçemizi turizm cenneti haline getireceğiz. Raylı sistem projesini hayata geçirerek, Edremit'te ulaşımı rahatlatmayı planlıyoruz. Yine teleferik projemizle ilçeye güzellik katmanın yanı sıra, turizmin gelişmesi adına çalışmalar gerçekleştireceğiz. Tarımla alakalı projelerimiz de hazırlanma aşamasında. Bu konuda seralar kurmayı düşünüyoruz. Bu seralarda çeşitli türlerde binlerce kışlık-yazlık çiçekler ile süs bitkileri ve sebze fideleri üretimini yapacağız. Üreteceğimiz bu sebze fidelerini vatandaşa ücretsiz vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bitik, göreve gelmeleri halinde kamunun kaynaklarını har vurup, harman savurmayacaklarını belirterek, "Eğer bizler bu göreve gelirsek, devletimizin kaynaklarını şeffaflık hassasiyeti ile kullanacağız. Tasarrufa büyük önem vereceğiz. Değer üreten şehirler ile kültür ve ekonomi başta olmak üzere, her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar gerçekleştireceğiz" dedi.

"AKILLI ŞEHİRLER UYGULAMASI BAŞLATACAĞIZ"

Kazanmaları halinde akıllı şehirler uygulaması başlatacaklarını ifade eden Başkan Adayı Bitik, "Bizler 31 Mart'ta seçmenlerimizin oyunu alıp koltuğa oturursak eğer, akıllı şehirler uygulaması ile Edremit'i güzel bir noktaya taşıyacağız. Teknolojinin tüm imkânlarını, insanımızın ve ilçemizin emrine sunacağız. Özellikle gençlerimizin ve öğrencilerimizin bu konudan yararlanmasına vesile olacağız. Evlenen çiftlere birer cumhuriyet altını hediye edeceğiz.  Belediye arsaları üzerinde güneş santralleri kurarak, çok ciddi kaynaklar sağlayacağız. Çevreye saygılı şehirler ile belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum gözetilecek ve ilçemizin muhtelif yerlerinde gelişigüzel atık suların denizi kirletmesini önleyeceğiz. Özellikle çimento fabrikasının oluşturduğu çevre kirliliğini ve tahribatı minimize ederek, denizin maviliğini ve ilçemizin yeşilliğini birleştireceğiz. Yatırımcıları ilçeye getirmek için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bitik, seçimlere üç haftadan az bir süre kaldığını söyleyerek, seçmenlerden kendilerine oy vermelerini, gelecekleri adına istirham etti. İşin ehline verilecek desteğin, vatandaşın yararına olduğunu dile getiren Bitik, vatandaşın kaynaklarını, kendilerine hizmet olarak dönüştüreceği müjdesini verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, 09:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
TÜM PARTİLER VE TÜM ADAYLAR
TÜM PARTİLER VE TÜM ADAYLAR - 2 ay Önce

Bu şehirde yerel seçim için aday belirleyen A'dan Z'ye bütün partilerin adaylarına ait broşürleri, reklam panolarındaki sözlerini, basın açıklamalarını, lansman toplantılarını , vaad listelerini görüp okuyunca bu şehrin 1980 - 2024 arasında neden bunları yapmadığına üzülüyor. Ve bu şehrin aslında ne kadar ihmal edildiğini çok iyi görüyor. Çünkü yedi bölgedeki 29 büyükşehri dolaşınca 2024'te Van'da verilen bu vaadlerin yüzde doksanının başka şehirlerde kırk yıldır, otuz yıldır, yirmi yıldır, on yıldır, beş yıldır yapıldığını görüyoruz. AMA Van hep zamanını, yıllarını heba etmiş anlaşılan. Sorumluluk almış herkes şapkasını şu mübarek Ramazan'da önüne koysun. Yapması gerekip de yapmadıklarına, yapmaması gerekip de yaptıklarına, heba ettiği aylara ve yıllara, yaptığı yanlışlara herkes şöyle bir bakıp tefekkür etsin. Van halkından helallik dilemek, Allah'tan af dilemek, Hakk'a pişmanlığını belirtmek gereken ne varsa on yıllar boyu sorumluluk üstlenen herkes düşünsün. Ve unutmamak gerekir ki mahkeme kadıya mülk değil. Dünya fani ölüm anidir. Ve şairin dediği gibi "Merkep ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. "

SIRADAKİ HABER