Başkan Kaya, Ankara'daki büyük kongreyi değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Ankara'da gerçekleşen partilerinin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nı değerlendirdi. Genel Başkan Mustafa Destici'nin yeniden güven tazelediğini söyleyen Kaya, "BBP, bu ülke için vazgeçilmez bir partidir" dedi. Kaya, İsrail'in, Filistin'e yönelik saldırılarını da lanetleyerek, destekçilerine de sert tepki gösterdi.

Başkan Kaya, Ankara'daki büyük kongreyi değerlendirdi

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen BBP 12. Olağan Büyük Kurultayı'nın coşku içinde geçtiğini söyleyen Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, Genel Başkan Mustafa Destici'nin kullanılan 794 oyun, 771'ini alarak yeniden genel başkan olduğunu dile getirdi.

Davanın önemine vurgu yapan Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "Bizler için önemli olan bu kutlu davadır. Ülkemizin çimentosunu oluşturan unsurlardan biri bizlerin davasıdır. Bu davanın kurucusu Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

İsrail'in saldırılarını lanetleyen Kaya, "İsrail, iki haftayı aşkın bir süredir Filistin'e ve özellikle Gazze'ye saldırıyor. Çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden bombalıyor. Allah zalimlere fırsat vermesin. Ama bizleri üzen, o coğrafyada yaşayan Müslüman olarak bilinen devletlerin yönetimidir. İnsan bir ses çıkarmaz mı? Bu devlet yöneticileri niçin hep susuyor? Artık harekete geçmek lazım. Filistin'e bir gıdanın girmesini bile hazmetmeyen İsrail yönetimini bir kez daha lanetliyoruz. İsrail'e destek olan tüm devletleri de aynı şekilde lanetliyoruz. Yüce Allah'ım Filistin'in ve tüm mazlumların yardımcısı olsun" diye konuştu.

Zaman zaman bazı görüntülerin kendilerini yürekten sarstığını söyleyen Mevlüt Kaya, "Televizyon ekranlarından bazen çok dramatik görüntülere şahitlik ediyoruz. İnanın defalarca gözyaşı döküyoruz. Üzülmeyen kişi, insan değildir. Gazze'de narkozsuz ameliyat olan, acısını dindirmek için Kur'an okuyan çocuklara kahroluyoruz. Yine ölen babasının cesedini arayan, bulunca da babasının cesedini öpen çocuklar var. Buna rağmen dünya seyrediyor. Bu acıların bir an önce son bulmasını arzuluyoruz. Rabbim bu acıları yaşatanları 'Kahhar' ismiyle kahreylesin. Gece-gündüz demeden Filistinlilerin yaşadığı toprakları bombalayan İsrail yönetimi, insanlıktan nasibini almamıştır. Bizler de tüm bu yaşanan sıkıntıların sona ermesi için, Müslüman ülkelerin yönetimlerinin biraz gayret göstermesini istiyoruz. İsrail, 1947 yılında neredeyse Filistin topraklarında yok denecek kadar az bir toprağa sahipti. Ancak işgaller ve sömürgelerle, mazlumların topraklarını zorla ele geçirerek kendi coğrafyasını genişletti. Şimdi Filistin'deki toprakların çok büyük bir bölümüne sahip olmasına rağmen, gözü doymuyor. Kendisinin bir askeri öldüğünde, sanki binlerce vatandaşı ölmüş gibi, Filistin'de binlerce kişiyi katlediyor. Ama bizler şuna adımız gibi eminiz ki, Filistin'de ölenler cennetliktir. Onlar şehittir. Kur'an ayetinde belirtildiği gibi, 'Siz onları ölü zannediyorsunuz, lakin onlar diridir. Siz bilemezsiniz'. İşte bizler bu imana ve bu inanca sahibiz. Neticede, zalimlerin yenileceğine öyle ya da böyle yok olacaklarına yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaya, söz konusu kongrelerinin hayırlı olmasını dileyerek, sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER