Avlanmada yakalanan silahlar ihale ile satışa çıkarılıyor

Van Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kaçak avlandıkları sırada el konulan 9 adet yivsiz av tüfeğini satışa çıkarıyor.

Avlanmada yakalanan silahlar ihale ile satışa çıkarılıyor

Bölge: Serkan Aslan

      Van Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada; 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 6/2 Maddesine göre yasaklanan fiillerin konusunu oluşturması nedeni ile aynı kanunun 20-28 Maddeleri ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 18,22 Maddeleri kapsamında el konularak mülkiyeti kamuya geçirilen 9 adet yivsiz av tüfeği 2886 Sayılı Devlet İhale kanununun 51.Maddesine göre kapalı zarf pazarlık usulü ile 11 Ekim 2017 tarihinde ihaleye çıkarılacağı bildirildi.

        İlgililerin Van Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği vurgulanırken, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünde komisyon huzurunda satışları yapılacaktır. İhaleye girilecek tüfek ile ilgili teklif mektubu, ilgili tüfeğin ihale saatine kadar ihale komisyonuna teslim edilmesi gerektiğini ifade eden yetkililer,  “İl Şube Müdürlüğümüzce el konulan ve yukarıda nitelikleri belirtilen av tüfeklerinin ihalesine katılmak isteyenler  yivsiz tüfek satın alma belgesini vermek zorundadır. Katılımcılar ayrıca, nüfus cüzdanı fotokopisi, satın almak istediği taşınır mala ait geçici teminatın T.C Ziraat Bankası Van İl Şubesindeki Orman ve Su İşleri Van Döner Sermaye İşletmesi adına TR550001000096573763795001 nolu hesaba yatırıldığına dair makbuzu veya banka teminat mektuplarını ( geçici teminat makbuzunun, süresiz, limit içi olması ve teyit yazısını da ), ihale şartnamesini imzalayarak vermek zorundadır. İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde Van İl Şube Müdürlüğümüzden ücretsiz olarak alınabilir. İhale bedeli üzerinden yasal oranda KDV, Damga Vergisi ve Karar Pulu bedeli alınacaktır. Tahmin edilen bedel üzerinden 2886 Sayılı yasa uyarınca ita amirinin onayı ile % 20 oranında geçici teminat alınacaktır. İhaleye Katılmak İsteyenler satılacak olan tüfekleri 10.10.2017 tarihinde saat 09:00 ile 16:00 arasında Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğümüzde görebilirler. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İhale Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacaktır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER