Van'da önemli bir zirve…

Son yıllarda yaptığı büyük organizasyonlarla adından söz ettirmeyi başaran Uluslararası Altın Kentler Derneği Başkanı Cenap Tuncer, gazetemizi ziyaret ederek, 23-24 Ekim tarihinde Van'da düzenleyecekleri büyük zirve ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Van'da önemli bir zirve…

Bölge: Necat Teyfun


Beraberinde Derneğin Van Şube Başkanı İrfan Gülaçar'la birlikte gazetemizi ziyaret eden Tuncer, Van'da düzenleyecekleri zirvenin güzel geçmesini umduklarını belirtti.


Tuncer, Van'da, 23-24 Ekim 2017 tarihinde Uluslararası Altın Kentler Derneği Kent Araştırmaları Merkezi'nin organizasyonu ile Elite World Otelde 'Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi' düzenleyeceklerini söyleyerek, Van'ın geleceğinin konuşulacağı büyük buluşmaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.


Van halkını yapılacak olan zirveye davet eden Tuncer, "Tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, Van'a gönül veren, herkesi büyük zirveye davet ediyoruz. Van'ın tüm alanlarda gelişmesi için Van'ın en önemli aktörlerini bir araya getireceğimiz bu zirvede yatırım yapmak isteyen iş adamlarına neden bu kente yatırım yapmalıyım konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Zirveyi destekleyen tüm kurumlara ve katılımcılara Uluslararası Altın Kentler Derneği adına teşekkür eder, zirvenin başta Van'ımıza ve Van halkına yararlı ve başarılı geçmesini dilerim" dedi.


"DERNEĞİMİZ ÖNEMLİ FAALİYETLER YÜRÜTÜYOR"
Dernekleri ile ilgili de bilgiler veren Tuncer, "Ülkemizde, şehircilik alanında çalışmalar yürüten, Uluslararası Altın Kentler Derneği; kuruluş amacı doğrultusunda şehirlerin gelişmesine, marka şehirlerin oluşumuna öncülük etmek, geleceğin şehirlerine bu günden öngörü sağlayarak insan hayatına değer katan, yaşam kalitesini arttıran, insan hayatına yakışır geleceğin yaşanabilir sağlıklı, ekonomisi güçlü modern kentlerini inşa etmek, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda şehirlerin cazibelerini arttırmak, toplum nezdinde kentlilik bilincini oluşturmak üzere ülkemizde pek çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Derneğimiz, devletimizin çeşitli kurumları , yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ile oluşturduğu iş birliktelikleriyle her yıl pek çok kentimizde farkındalık yaratacak faaliyetlerle şehircilik sempozyumları, zirveler, festivaller, paneller ve toplantılar gerçekleştirmektedir.  Doğu Anadolu'nun incisi Van'da gerçekleştireceğimiz ve toplum nezdinde farkındalık yaratacak etkinliğimizle  başta ülkemiz genelinde bulunan Van sivil toplum örgüleri, hemşehri dernekleri, sanayici ve iş adamları, sanat, siyaset dünyasının aktörleri, kamu yöneticileri ve, yerel yönetimler ve Van'a gönül veren tüm halkımız davet edilerek, tüm ön yargılarımızı ve fikir ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak hep birlikte Van'ın gelişmesi, markalaşması, için kentin biriken sorunlarına çözümler bu zirvede aranacaktır. Zirvede Van'ın her alanda gelişmesi, ekonomisinin güçlenmesi ve bir dünya kenti olması için ortak faaliyetler planlanarak bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Platformumuzun organizasyonu ile gerçekleştirilecek çeşitli programlarla kamuoyunda farkındalık yaratılacak, ulusal basın medya aracılığı ile gündeme getirilerek ülke genelinde Van'ın markalaşmasına önemli katkı sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.


İKİ GÜNLÜK ZİRVEDE ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULACAK
Söz konusu zirve 23-24 Ekim tarihlerinde saat 09:00-17:00 arasında yapılacak.
Zirvenin ilk açılış konuşmasını Cenap Tuncer yapacak.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun konuşmalarının ardından, ilk oturuma geçilecek.
Van Ekonomisinde Gelişmeler, Beklentiler ve Yerel Kalkınma başlıklı oturumun moderatörlüğünü Mehmet Rüştü Karabıyık yapacak. Konuşmacılar ise Van TSO Başkanı Necdet Takva, OSB Başkanı Mehmet Aslan, Van TB Başkanı Enver Memduhoğlu, Prof. Dr. Mithat Melen ve VİŞAD Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu.
Öğleden sonra ise ikinci oturuma geçilecek.


Van'ın ekonomik ve sosyal kalkınmasında medyanın önemi başlıklı oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Mithat Melen yapacak.
Konuşmacılar ise Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Gazeteciler Atillah Gökçe, Osman Arolat, İkram Kali, Yavuz Donat ve Mahmut Övür.


Bir sonraki oturum, Van Ekonomisinin gelişmesinde iş dünyası ve yatırım fırsatları başlığı altında yapılacak. Bu oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Hamdullah Şevli yapacak. Konuşmacılar ise İş dünyasından isimler olacak.
Son oturumda Van'ın bir marka kent olmasında eğitim ve tanıtım başlığı konuşulacak. Milletvekili Burhan Kayatürk'ün moderatörlüğünde iş kadınları söz alacak.


Zirvenin ikinci gününde ilk oturumda Kapıköy Sınır Kapısının Dış Ticaret ve Turizme Katkısı konuşulacak. Moderatörlüğünü Gümrük Ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çitci'nin yapacağı oturumun konuşmacıları ise işadamları olacak.


Öğleden sonraki oturumların moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Eray Çelik ve Prof. Dr. Beşir Atalay yapacak. Her oturumun ardından plaket töreni ve fotoğraf çekimi yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER