Ateşböceği öğrenim biriminin etkinlikleri sürüyor

TEGV, İş Bankası Ateşböceği Öğrenim Birimi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile Gevaş Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda Sanattan spora, bilimden teknolojiye kadar farklı içeriklerden oluşan etkinliklerini sürdürüyor. Etkinliklere katılan çocuklar, hem eğleniyor, hem de öğreniyor.

Ateşböceği öğrenim biriminin etkinlikleri sürüyor

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ateşböceği Öğrenim Birimi'nin etkinlikleri devam ediyor.

Öğrenim Birimi Yöneticisi Necat Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişi' mottosuyla nesillerin çağdaş ve evrensel değerler ile Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), İş Bankası Ateşböceği Öğrenim Birimi'nde Matematik, Fen, Okuma, Sanat, Bilişim gibi derslerin eğlenceli bir şekilde öğretildiği Çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren atölyeler ve etkinlikler eğlenceli olduğu kadar multidisipliner bir öğrenme modeli olarak kabul edildiğini belirtti.

TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI (TEGV) HAKKINDA…

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER