Alkım: Van Gölü kendi başına bir cennet

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nu ziyaret eden Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Opel Türkiye Satış Direktörü Yiğit Yantaç ile ekibi, Van'a hayran kaldı. Genel Müdür Alkım, Van Gölü'nün kendi başına bir cennet olduğunu ifade etti.

Alkım: Van Gölü kendi başına bir cennet

Ocak 2021'de Fransız Groupe PSA ile İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles şirketlerinin birleşmesiyle kurulan Stellantis N.V. Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketinin Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Van Ticaret Sanayi İş Dünyası (VATSO) Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nu ziyaret etti.

Van'a ilk defa gelen Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Van'ın yemek ve tarihi mekanlarını çok beğendiğini söyleyerek, şehrin doğa harikası bir il olduğunu ifade etti.

ALKIM: "DOĞU BAYİLİĞİ ÇOK CİDDİ BAŞARILARA İMZA ATTI"

İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu'nu ziyaret etmek üzere Van'a geldiklerini belirten Alkım, "Van ziyareti çok daha önceden planladığımız bir programdı. Özellikle Zahir Beyi tanımayı çok istiyorduk. Doğu bayiliği çok ciddi başarılara imza attı. Bizde yakından kendilerini tanımak istedik" dedi.

Van'ın turistik anlamda iyi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirten Alkım, "Van'la ilgili düşüncelerimin ötesine geçtim, Zahir bey bizleri çok güzel şekilde ağırladı. Öğle yemeğini çok değişik tatlarla aldık. Açıkçası son zamanlarda yediğim en güzel mutfaktı. Kendilerine bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Van'dan çok etkilendim. Van turistik anlamda çok değerlendirilmesi gereken, her gelenin çok etkileneceği, çok iyi vakit geçireceği bir şehrimiz. Biraz daha turistik olarak bilgilendirme yapılması gerekiyor. Gerçekten gezip görülmesi gereken bir yer, coğrafyası çok iyi, Van Gölü kendi başına bir cennet. Herkes bunu yakından deneyimlemeli. Ben çok etkilendim, herkesi de beklerim" diye konuştu.

KANDAŞOĞLU: "TÜRKİYE BAYİLERİ ARASINDA BİRİNCİ SEÇİLEN BAYİ OLDUK"

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Van Ticaret Sanayi İş Dünyası (VATSO) Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Van'a grubumuzun her gün misafirleri oluyor. Bizim sektörlerimiz biraz fazla olduğu için birçok firma yetkilisini Van'da ağırlıyoruz. Bugün de Groupe PSA'nın Genel Müdürünü burada, iki genel müdürümüzle birlikte ağırlayacaktık ama hava muhalefeti nedeniyle uçağımız Van'da iniş yapamadı ve geri gitti. Opel Genel Müdürü ve kendi ekibi uçak inemediği için Erzurum'a gitti, Erzurum'dan İzmir'e uçak geri dönüş yaptı. Şuan Citroën ve Peugeot Genel Müdürümüz burada. Van'a gelerek bizleri ziyaret ettiler. Türkiye Bayileri arasında birinci seçilen bayi olduk, hem tebrik etmeye, hem de bizleri ziyaret etmeye geldiler. Bizlerde bunun mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"VAN, BİZİM İÇİN BİR GURURDUR"

Van'ın tanıtımıyla ilgili çalışmalara iş ve kazançtan daha çok önem verdiklerini kaydeden Kandaşoğlu, "Benim her zaman gündemimde Van var. Heyecanımın ve konuşmalarımın içinde Van var. Sabah saatlerinde başlayarak, Van'ın yöresel yemeklerini tanıtıyorum, mutfağını, kedisini, denizini tanıttıktan sonra kendi şirketimizle ilgili konuşmalar yapıyoruz. Bizim için işten önce Van gelir. Büyük bir gururla şirketimiz çalışmaktadır. Van'a ciddi şekilde maddi ve manevi istihdam alanlarına katkı sunmaktadır. Van bizim için bir gururdur. Bizlerde Van'ın evladı olarak ve Van'ın firmaları olarak, Van'a nasıl yakışırız, nasıl değer katarız, Van halkıyla biraz daha nasıl kucaklaşırız, halkımıza nasıl biraz daha moral veririz ve halkımıza nasıl biraz daha katkı sunarız diye bir çaba içindeyiz" şeklinde konuştu.

Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım'ın Van ziyaretinde Opel Türkiye Satış Direktörü Yiğit Yantaç ve Citroën satış direktörleri eşlik etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER