Akdeniz: Seçimimiz 31 Ocak Pazartesi yapılacak

Van Demirciler, Tornacılar ve Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri, 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe ertelendi. Söz konusu seçimin ertelenme nedeninin çoğunluk sağlanamaması gösterildi.

Akdeniz: Seçimimiz 31 Ocak Pazartesi yapılacak

Dün yapılması planlanan fakat yeterli çoğunluğun sağlanamadı seçimlerle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Berat Akdeniz, "Bizim esnaf arkadaşlarımızdan ricamız, iradelerine sahip çıkıp gelip oy kullanmasıdır. Sonuçta bu odamız, esnaflarımıza hizmet edecektir. Her zaman olduğu gibi, seçim gününe kadar esnaflarımızı ziyaret etmeye çalışacağız ve onlara hizmetlerimizi anlatacağız" diye konuştu.

"EMEKÇİ ESNAF KARDEŞLERİMİN HAKLARINI KORUYACAĞIZ"

Akdeniz, seçilmesi halinde yapacakları hizmetleri de anlatarak, "Odamız için Van Sanayi Kooperatifi sitesi içerisinde yeni bir şube açacağız. Esnaf kardeşimiz bir evrak için çarşıya gitmek zorunda kalmayacak. KOSGEB ve DAKA ile ortak girişim projeleri yapıp, girişimde bulunmak isteyen esnaflarımız için girişimcilik anlaşması yapacağız. Esnaflarımız ile istişare toplantıları yapacağız. Böylece esnaf kollarının sorunlarının çözümü için katkıda bulunacağız. Sanayi kooperatifleri başkanları ile  koordineli çalışarak, yol, alt yapı, çevre düzeni, ihata hatları oluşturup, güvenlik için duvar ve tel örgüler ile esnaflarımızın iş yerlerini koruma altına alacağız. Van'da ve bölgemizde bulunan hastaneler ile üyelerimizin kendileri ve ailelerinin indirimli tedavisi için anlaşma yapıp, indirimli tedavi olmalarını sağlayacağız. Bir esnaf fonu oluşturacağız. Herhangi bir esnafın zor anında o fonda birikmiş para ile derdine derman olacağız. Öncelikli olarak site içerisinde ambulans ve sağlık ocağı hizmeti verilmesi için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Esnaf kart uygulaması ile her esnafımıza bir esnaf kart verip, anlaşma yaptığımız AVM'lerde indirimli alışveriş yapmasını sağlayacağız. İlimizde bulunan kamu kurumları ile bir gönül bağı oluşturarak, bakım, onarım, tamirat ve tüm yedek parça ihtiyaçlarının yerel esnaflarımızdan alışveriş yapılmasını sağlayacağız. Kayıt dışı esnaflarımızla istişare yaparak, odamıza kazanıp, KOSGEB ve DAKA üzerinden gerekli programlardan yararlandıracağız. Üyelerimizi kira yükünden kurtarıp, esnafın adına büro alacağız. Emekçi esnaf kardeşlerimin haklarını koruyacağız. Her zaman esnafın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2022, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER