1461 Trabzon FK- Vanspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve ligi 74 puan +31 averajla beşinci sırada tamamlayan Vanspor, Play-Off ilk tur müsabakasında deplasmanda karşılaştığı ve normal süresi 1-1 beraberlikle sona eren maçta 1461 Trabzon FK'ya penaltı atışları sonucunda 6-5 mağlup olarak Play-Off'a veda eden taraf oldu.

1461 Trabzon FK- Vanspor maçının detayları…

1-0 öne geçtiği maçta ilk yarının sonlarında kalesinde gördüğü golle soyunma odasına 1-1'lik eşitle giren Vanspor, ikin yarıda ve uzatma devlerinde bulduğu önemli atakları golle sonuçlandıramayınca maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Penaltı atışlarında Tayyip Kanarya ve Furkan Saki, bu atışlarını golle sonuçlandıramayınca Vanspor Play-Off'a veda eden taraf olurken, 1461 Trabzon FK ise üst tura yükseldi.

Ev sahibi 1461 Trabzon FK, Ulaş Ulusan teknik sorumluluğunda sahaya; Özkan Karabulut, Onur Akdeniz, Tunahan Ergül, Özkan Yıldırım, Enes Karakuş, Nafican Yardımcı, Kerem Baykuş, Ahmet Abdullah Çakmak, Arif Morkaya, Abdulkadir Korkut ve Bahadır Erol onbiri ile çıktı.

Konuk Vanspor ise, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Haydar Yılmaz, Furkan Saki, Miraç Acer, Uğur Âdem Gezer, Erkul Küçük, Barış Sağır, Emre Oymak, Sedat Komi, Emrah Tacir, Utku Şen ve Hasan Bilal onbiri ile çıktı.

Trabzon Ortahisar Yavuz Selim Stadyumu'nda saat 15.30'da başlayan karşılaşmayı; Burak Şeker, Murat Ergin Gözütok, Gökhan Barcın ve Ömer Faruk Turtay hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER

Maçın ilk yarısına ev sahibi 1461 Trabzon FK başladı.

2. dakikada Vanspor'da Erkul'un uzaktan sert şutunda, top yandan auta çıktı.

10. dakikada 1461 Trabzon FK gole çok yaklaştı. Kerem'in pasında sağ kanatta topla buluşan Ahmet'in vuruşunda kaleci Haydar topu son anda çeldi. Devam eden atakta Enes'in vuruşunda savunmada Miraç araya girerek topu uzaklaştırdı.

17. dakikada Vanspor etkili bir atak geliştirdi. Emre Oymak topu rakibinden çalarak müsait pozisyondaki Hasan Bilal'e aktardı. Hasan Bilal'in şutunda savunmaya çarpan top, taca çıktı.

21. dakikada gelişen tehlikeli 1461 Trabzon FK atağında kaleci Haydar zamanında kalesini terk ederek, tehlikeli atağı kesti.

25. dakikada 1461 Trabzon FK'da Enes Karakuş sarı kart gördü.

31. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Gelişen Vanspor atağından Hasan'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Sedat Komi, rakip savunma tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Barış Sağır, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

36. dakikada 1461 Trabzon FK ceza alanı dışında serbest vuruş kazandı. Kaleyi cepheden gören atakta topun başına geçen Ahmet'in vuruşunda, top yandan auta çıktı.

42. dakikada Vanspor'da Utku Şen sarı kart gördü.

44. dakikada 1461 Trabzon FK'da Kerem Baykuş'un uzaktan sert şutunda, top kaleci Haydar'da kaldı.

İlk yarının sonuna 2 dakika uzatma eklendi.

45+1. dakikada 1461 Trabzon FK gole yaklaştı. Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ahmet'in kaleye sert şutunda, kaleci Haydar topu son anda kornere çeldi.

45+2. dakikada 1461 Trabzon FK 1-1'lik beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen 1461 Trabzon FK atağında Kerem topu arka direğe kesti. Burada müsait pozisyonda topla buluşan Ahmet Abdullah Çakmak, fileleri havalandırarak takımına beraberliği getiren golü kaydetti:1-1

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ikinci yarısına Vanspor başladı.

46. dakikada Vanspor, Emre Oymak ile net bir ataktan faydalanamadı. Utku'nun derin pasında kaleciyle karşı karşıya gelen Emre, topu dışarı vurdu.

48. dakikada 1461 Trabzon FK'nın kullandığı köşe vuruşunda, Onur'un kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

50. dakikada 1461 Trabzon FK'nın etkili atağını savunmada Uğur Âdem uzaklaştırdı.

55. dakikada Vanspor'da Utku'nun uzaktan sert şutunda top yandan auta çıktı.

56. dakikada 1461 Trabzon FK'da Ahmet Abdullah Çakmak yerini Batuhan Kör'e bıraktı.

61. dakikada 1461 Trabzon FK'da Batuhan'ın şutunda top kaleci Haydar'da kaldı.

62. dakikada 1461 Trabzon FK'da Kerem Baykuş'un şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

65. dakikada 1461 Trabzon FK'da Kerem Baykuş yerini Atalay Yıldırım'a bıraktı.

67. dakikada 1461 Trabzon FK'da Özkan Yıldırım sarı kart gördü.

70. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal yerini Sabit Hakan Yılmaz'a bıraktı.

73. dakikada 1461 Trabzon FK etkili bir atak geliştirdi. Tunahan'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Batuhan'ın vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

75. dakikada ev sahibi takım yine etkili geldi. Özkan'ın derin pasında topla buluşan Batuhan uzaklardan sert vurdu, top kaleci Haydar'da kaldı. Bir dakika sonra Batuhan net bir ataktan daha faydalanamadı.

83. dakikada Vanspor'da Utku Şen ve Emre Oymak oyundan çıkarken, Tayyip Kanarya ve Onurcan Güler oyuna dahil oldu. 1461 Trabzon FK'da ise Enes Karakuş yerini Muhammed Denizhan Taşkan'a bıraktı.

88. dakikada Vanspor'da Emrah Tacir'in ceza alanı dışındaki sert şutunda, top üstten auta çıktı.

89. dakikada Vanspor'da Sedat Komi sarı kart gördü.

Maçın sonuna 5 dakika uzatma eklendi.

90+2. dakikada Vanspor gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Erkul topu arka direğe kesti, Tayyip'in kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

90+3. dakikada bu kez ev sahibi 1461 Trabzon FK etkili geldi. Özkan'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Batuhan'ın vuruşunda top kaleci Haydar'da kaldı.

Maçta normal süre 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve maç uzatmaya gitti.

1461 TRABZON FK ÜST TURA YÜKSELDİ

İlk uzatma devresine 1461 Trabzon FK başladı.

5. uzatma dakikasında 1461 Trabzon FK'da Onur Akdeniz sarı kart gördü.

7. uzatma dakikasında 1461 Trabzon FK'da Batuhan Kör ile önemli bir ataktan faydalanamadı.

İlk uzatma devresine 1 dakika uzatma eklendi.

İlk uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı.

İkinci uzatmanın başında 1461 Trabzon FK'da Özkan Yıldırım yerini Önder Selimoğlu'na bırakırken, Tunahan Ergül ise yerini Tayfun Çulha'ya bıraktı. Vanspor'da ise Emrah Tacir yerini Muhammed Ali Doğan'a bıraktı.

İkinci uzatma devresine Vanspor başladı.

Uzatmanın 18. dakikasında 1461 Trabzon FK'da Atalay net bir gol kaçırdı.

Uzatmanın 22. dakikasında 1461 Trabzon FK'da Onur Akdeniz ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Uzatmanın 24. dakikasında Vanspor gole yaklaştı. Miraç'ın ceza alanı içine yaptığı ortaya Onurcan kafasıyla dokundu, top kalecide kaldı.

Uzatmanın 25. dakikasında1461 Trabzon FK'da Tayfun sarı kart gördü.

İkinci uzatmanın sonuna 1 dakika uzatma eklendi.

Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca maç 1-1'lik eşitle sona erdi ve penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında 5-4 kaybeden Vanspor, Play-Off'a veda eden taraf oldu.

1461 Trabzon FK adına Batuhan Kör, Arif Morkaya, Abdulkadir Korkut, Atalay Yıldırım ve Özkan Karabulut penaltı atışlarını gole çevirirken, Bahadır Erol ise penaltıyı kaçıran isim oldu.

Vanspor'da ise Onurcan Güler, Barış Sağır, Erkul Küçük, Uğur Adem Gezer penaltı atışlarını golle sonuçlandırırken, Tayyip Kanarya ve Furkan Saki ise penaltı atışlarından faydalanamadı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER