2011 genel seçimlerinde bağımsız aday olarak Meclis’e giren ve 24. Dönem Van milletvekilliği yapan Aysel Tuğluk, HDP’den iki dönem milletvekili seçilen Sebahat Tuncel tarafından İstanbul’daki evinde ziyaret edildi. Tuncel, ziyaret sırasında çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak Tuğluk’a destek mesajı verdi.
Kobane Kumpası ve Kadın Dayanışması
Tuncel paylaşımında, “Kobane direnişi sırasında Kobane halkı ile dayanıştığı için Kobane kumpas davasında yargılanan Aysel Tuğluk, Kobane’deki kadınların göndermiş olduğu hediye için çok mutlu oldu” ifadelerine yer verdi. Ziyaretle ilgili katıldığı bir televizyon programında konuşan Tuncel, Tuğluk’un sağlık durumu hakkında da bilgi verdi:
“Aysel Tuğluk arkadaşımızın ne yazık ki sağlığı o kadar yerinde değil. Eskiye dair bazı şeyleri hatırlıyor ve gülümsüyor. Aysel Tuğluk, Kobani'nin özgürleşmesi konusunda çok büyük emek ve çaba sahibi oldu. Ama şimdi o süreci çok hatırlamıyor.”

Cezaevi Süreci ve Sağlık Durumu
2016 yılında “örgüt yöneticisi olmak” suçlamasıyla tutuklanan Aysel Tuğluk, 10 yıl hapis cezası aldı. Cezaevinde demans hastalığına yakalanan Tuğluk, Adli Tıp Raporu doğrultusunda 27 Ekim 2022 tarihinde tahliye edildi.
Ailesi ve Cenaze Olayı
Cezaevindeyken annesi Hatun Tuğluk’u kaybeden Aysel Tuğluk, cenaze törenine katıldı. Cenaze Ankara’daki İncek Mezarlığı’na defnedildi ancak taşlı sopalı bir grubun müdahalesi nedeniyle cenaze, mezarlıktan çıkarılarak Tunceli’ye götürüldü.





