Kürtçe Slogan Bir İlk Oldu

Amedspor’un forması üzerinde ilk kez Kürtçe bir ifadeye yer verilmesi, taraftarlar ve bölge halkı tarafından kimliksel bir sahiplenme olarak yorumlandı. Taraftar grupları ve sosyal medya kullanıcıları, bu gelişmeyi “kent kimliğine saygı” olarak değerlendirerek kulübe büyük destek verdi.

Sosyal ve Siyasi Yorumlar Gecikmedi

Ancak forma üzerindeki Kürtçe slogan, bazı çevrelerden eleştiriler aldı. Özellikle Oda TV kurucusu ve yazarı Soner Yalçın, konuyu tarihsel bir bağlamda ele aldığı yazısında Diyarbakır’ın “bin yıllık Türk yurdu” olduğunu savundu. Yalçın, 1914 yılında Diyarbakırlı alim Ali Emiri Efendi’nin Divânu Lügati’t-Türk’ü keşfetmesini hatırlatarak, “Diyarbakırlı alimler Türk dilini yaşatmak için büyük çaba verdi” ifadelerine yer verdi.

Mauro Icardi geleceğini açıkladı
Mauro Icardi geleceğini açıkladı
İçeriği Görüntüle

Yalçın, Amedspor’un Kürtçe sponsorlu formalarını “siyasi bir taktik” olarak nitelendirirken, bu tür adımların Türk kültürünü ve tarihsel hafızayı silmeye yönelik olduğunu iddia etti.

Muhabir: CUMA ALİ SAĞLAM