DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, İzmir Barosu yönetiminin Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş’a yönelik tutumuna ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Sakık, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, Kürt siyasetçilerin sahiplenilmesinin suç olarak gösterildiğini savunarak baro yönetimini eleştirdi.

Sakık, açıklamasında Türkiye siyasetinde farklı dönemlerde yaşanan siyasi saf değiştirmelere ve iktidarla kurulan ilişkilere de değindi. Bazı siyasetçileri, gazetecileri ve belediye başkanlarını hedef alan Sakık, geçmişteki söylemler ile sonraki siyasi tutumlar arasında çelişkiler bulunduğunu ileri sürdü.

“Gültan Kışanak’ın saçının bir teli bile eğilmedi”

Gültan Kışanak’ın geçmişte yaşadığı cezaevi sürecine dikkat çeken Sakık, Kışanak’ın siyasi duruşunu koruduğunu belirtti. Kışanak’ın belediye başkanlığı döneminde görevden alınarak yerine kayyum atanmasını ve cezaevinde geçirdiği yılları hatırlatan Sakık, Kışanak’ın tahliyesinin ardından yaşadıklarını “madalya” olarak nitelendirdiğini aktardı.

Sakık, Kışanak’ın yaşadıklarını siyasi mücadelesinin bir parçası olarak değerlendirdi.

“Demirtaş’ın direnişi ders olacak niteliktedir”

Selahattin Demirtaş’ın uzun süredir cezaevinde bulunmasına da değinen Sakık, Demirtaş’ın siyasi iradesinden taviz vermediğini savundu. Demirtaş’ın duruşunu öven Sakık, kendisine yöneltilen suçlamaları eleştiren ifadeler kullandı.

Sakık, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Sevgili Demirtaş’ın avludaki tek voltası, sizin fırıldak hayatlarınızın tamamına bedeldir.”

“Gidin ötede oynayın”

Sakık, açıklamasının sonunda Kürt siyasi hareketinin boyun eğmeyen bir geleneğin takipçisi olduğunu belirterek eleştirilerini sürdürdü.

Kaynak: HABER MERKEZİ