Şırnak Valisi Birol Ekici, Uluslararası Melayê Cizîrî Sempozyumu’nda yaptığı açıklamada, “Kor Mor doğalgaz alanına saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı bizim refahımıza, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize yine yapılmış bir saldırıdır. Dışarıdan müdahalelere artık hep birlikte hayır demeliyiz. Ve bu topraklarda bin yıldır birlikte yaşayan Kürtlerin, Türklerin ve Arapların kardeşliğini geliştirmek için gayret göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Valilik, Şırnak Üniversitesi ve Cizre Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen 4. Uluslararası Melayê Cizîrî Sempozyumu ikinci gününde sürüyor. Başkan Mesud Barzani’nin de katıldığı sempozyumda Ekici, kendilerinin Başkan Barzani'yi davet ettiklerini belirterek, “Sayın Başkan, 13 Ekim'de ziyaretimizde yapmış olduğumuz davete geldiğiniz için hemşerilerim adına şükranlarımı arz ediyorum size” dedi.

Yüksekova'dan Karaciğer nakli bekleyen hastaya duyarlılık bekleniyor
Yüksekova'dan Karaciğer nakli bekleyen hastaya duyarlılık bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Sempozyumda Melayê Cizîrî'nin ahlak anlayışının masaya yatırıldığını söyleyen Ekici, şöyle konuştu: “4. Melayê Cizîrî Sempozyumu’nda Melayê Cizîrî'nin ahlak anlayışını masaya yatırıyoruz. Onu derinlemesine inceleyeceğiz ve bizim ahlakımız tabi ki İslam'ın güzel ahlakı olmak zorunda. ‘Ben sadece güzel ahlakı uygulamak üzere gönderildim’ diyen aynı peygamberin ümmetiyiz. Aynı Allah'ın kuluyuz. Melayê Cizîrî de edebiyatımızın sultanıdır, şaheserlerini yazmıştır ve bize hediye etmiştir. Bu çerçevede hepimiz biliyoruz ki bugün dünyada ahlakın göreceli olduğunu söyleyenler var. Ama bizim ahlakımız birdir. Bizim ailemiz bugün, gençlerimiz, tüccarımızın, zanaatkarımızın ahlakı tehdit altındadır. Gençlerimizin ahlakını korumak zorundayız. Güçlü olan aile yapımızı korumak zorundayız ve insanımızın ahlakını korumak zorundayız. O kadar hızlı bir değişim var ki her yönden gençlerimizin ahlakının bozulmasına, onların yoldan çıkarılmasına, uyuşturucuya bulaşılmasına veyahut da kızlarımızın erkek gibi, erkeklerimizin kız gibi yaşamasını teşvik eden akımlar var. Bu akımlardan birisi gençlerimizi, ailelerimizi, çocuklarımızı hep birlikte korumak durumundayız. Bizim ahlakımız az önce de söylediğim gibi İslam ahlakıdır. Ama biz bazen büyükler korkmayabiliriz.”

Barış sürecine de atıfta bulunan Ekici, şunları söyledi: “Hepimizin bildiği üzere uzun yıllar bu topraklarda karanlık bir dönem yaşadık. Bugün aramızda bir sınır var. Bu sınır gönüllerimizin birliğine engel teşkil etmemektedir. Ama bu yaşadığımız dönemi de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan birlik, beraberlik ve kardeşlik projesinin en iyi şekilde ilerlemesi için var gücümüze gayret gösteriyoruz ve gayret göstermeye devam edeceğiz. 11 Kasım seçimlerini çok güzel bir şekilde yaptınız. Bunun için sizleri tebrik ediyorum.”

Süleymaniye’deki Kor Mor sahasında gerçekleşen saldırıya değinen Ekici, şöyle konuştu: “İki gün önce Kor Mor sahasında bir doğalgaz alanına bir saldırı oldu. Bunu da kınıyorum. Bu saldırı bizim refahımıza, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize yine yapılmış bir saldırıdır. Dışarıdan müdahalelere artık hep birlikte hayır demeliyiz. Ve bu topraklarda bin yıldır birlikte yaşayan Kürtlerin, Türklerin ve Arapların kardeşliğini geliştirmek için gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle buraya teşrif ettiğiniz için tekrar Başkan Barzani ve heyetine hemşerilerim adına şükranlarımı arz ediyorum.”

Ekici, sempozyumun hayırlara vesile olmasını, birlik, beraberlik ve kardeşliğin gelişmesine vesile olmasını dileyerek, tüm katılımcılara saygılarını sundu.

Kaynak: RUDAW