İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Kürt inşaat işçilerinin çalıştığı bir şantiyenin karşısındaki binanın balkonuna çok sayıda sarı torba asılması tepki çekti. İşçiler, cep telefonlarıyla görüntüledikleri olaya tepki gösterdi.
Sarı torbalar balkona asıldı
Başakşehir’de Kürt işçilerin çalıştığı belirtilen şantiyenin karşısındaki binanın balkonuna çok sayıda sarı torba asıldığı görüldü. Şantiyede çalışan işçiler, balkonlardaki torbaları cep telefonlarıyla kayda alarak duruma tepki gösterdi. Torbaların hangi gerekçeyle asıldığına ilişkin ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.
Kocaelispor-Amedspor maçındaki görüntü yeniden gündemde
Başakşehir’deki görüntüler, Kocaelispor-Amedspor karşılaşmasında tribünde bir grup taraftarın sarı torba sallamasıyla başlayan tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Karşılaşmadaki görüntüler sosyal medyada ve kamuoyunda ırkçılık tartışmalarına neden olmuştu.
Görüntüler sosyal medyada tartışma yarattı
Başakşehir’de ortaya çıkan yeni görüntüler de sosyal medyada tepki ve tartışmalara yol açtı. Sarı torbaların neden asıldığına ilişkin resmi ya da ilgili kişiler tarafından yapılmış bir açıklama bulunmazken, olayla ilgili değerlendirmeler sürüyor.




