Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Dişlerde zaman içerisinde yiyecekler, çay, kahve ve kola gibi içeceklerle sigara, küçüklükten itibaren alınan antibiyotik ilaçlar, yaşın ilerlemesiyle ve yapısal bozukluklar nedeniyle lekeler ortaya çıkabilmektedir. Diş beyazlatma işlemi bu lekeler ya da sararmaları gidermek için yapılan işlemlerdendir. Ev tipi ve ofis tipi olmak üzere iki diş beyazlatma yöntemi bulunmaktadır. Diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanan beyazlama yöntemi ofis tipi diş beyazlatmadır. Bu yöntemle çok daha etkili ve hızlı sonuçlar elde edilebilmektedir. Dişteki lekelerin derecesine göre beyazlatma seansları arttırılabilmekte ve böylece bu sağlık sorunu giderilebilmektedir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma İşleminin Aşamaları Nelerdir?

Diş beyazlatma uygulamaları içerisinde en çok tercih edilen yöntem olan ofis tipi diş beyazlatmanın, işinde uzman hekimler tarafından klinik ortamında yapılması gerekmektedir. Bu yöntem genel olarak iki seans şeklinde gerçekleşmektedir. Ancak bu sürecin hastadan hastaya, dişin yapısına göre değişiklik gösterdiği bilinmektedir. İki seanstan fazla yapılması, işlemin tekrar ettikçe dişteki hassasiyetin artmasına sebep olması nedeniyle tavsiye edilmektedir.

Diş hekimi tarafından ofis tipi diş beyazlatma yöntemi uygulanacak kişinin öncelikle dişlerinin tamamen sarı olup olmadığı kontrol edilmektedir. Diş renginin ve lekelenmelerinin iyi bir şekilde analiz edilerek işlemin uygulanması gerekmektedir. Diş beyazlatma işlemine diş yanak ekartörü takılarak başlanmakta, ardından hastanın diş rengi belirlenmektedir. İşlem öncesinde hastanın diline dil tutucu yerleştirilmektedir. Bunun amacı işlem sırasında dilin öne gelmesini engellemektir. Daha sonra hastanın dişleri iyice yıkanarak kurulanmaktadır. Dişler kurutulduktan sonra beyazlatma sırasında kullanılan maddelerin zarar vermemesi için diş etlerine koruyucu jel sürülmektedir. Beyazlatma jeli ise dişlerin ön yüzeylerine homojen dağılacak şekilde uygulanmaktadır. Kullanılan ürüne göre değişiklik gösterse de genel olarak sürülen jel diş yüzeyinde yaklaşık 20 dakika bekletilmektedir. Süre bittiğinde diş yüzeyindeki jelin temizlenmesiyle işlem sonlandırılmaktadır.

Diş beyazlatma ve diğer estetik uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmak, randevu oluşturarak size özel gülüş tasarımının yapılması için ilk adımı atmak istiyorsanız beyazlat adresini ziyaret edebilirsiniz. Beyaz diş garantisi ile mükemmel gülüşlere sahip olabilirsiniz!

Kimler Diş Beyazlatma İşlemlerini Yaptırabilir?

Diş beyazlatma işlemini diş gelişimi tamamlanan, 18 yaş ve üzerindeki kişiler yaptırabilmektedir. Ancak doğru ve etkili sonuçlar almak için mutlaka uzman diş hekimlerinin bilgisine başvurulmalıdır. Örneğin farklı diş hastalıkları ya da dişlerin çürük olan kişilerin öncelikle bu sağlık sorunlarını tedavi etmeleri gerekmektedir.

Kimler Diş Beyazlatma İşlemlerini Yaptıramaz?

Diş beyazlatma işleminin 18 yaş altındaki kişilere yaptırılmaması gerekmektedir. Bu yaşlarda olan kişilerde pulpa odası ve diş sinirlerinin olduğu bölge en geniş boyutlarda olduğundan, diş beyazlatma işlemi sonrasında pulpa zarar görebilmekte ya da oldukça yüksek hassasiyet ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle kişide kanal tedavisi gerektiren başka uygulamalar yapılma riski meydana gelebilmektedir. Kronik hastaların uzman doktoru tavsiyesi alarak diş beyazlatma işlemini yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Hamile kadınların ise bu işlemi yaptırmaları gerekmektedir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma İşleminin Avantajları Nelerdir?

Ofis tipi diş beyazlatma işletme uzman diş hekimi tarafından klinik ortamında yapıldığı için daha güvenilirdir. Bütün süreç işinde profesyonel kişiler tarafından gerçekleşmektedir. Bu sayede daha hızlı, etkili ve uzun süreli sonuçlar alınabilmektedir. Ofis tipi diş beyazlatma sırasında diş ve diş eti hassasiyetinin de en az düzeyde olduğu bilinmekte, potasyum nitrat ve florür uygulamalarıyla bu sorunlar büyük oranda ortadan kaldırılabilmektedir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma İşleminin Dezavantajları Nelerdir?

Ofis tipi diş beyazlatma işlemiyle elde edilen sonuçlar dişlerdeki lekelerin çeşidi, dentin dokusunun kalınlığı, mine tabakasının yapısı, kişinin yaşı ve kalıtım gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu yöntemle kalıcı bir beyazlama sağlanmayacağı için birçok diş hekimi hastalara ofis tipi diş beyazlatma işlemi sonrasında ev tipi kitlerle evde bu işlemi desteklemelerini tavsiye etmektedir. Ayrıca bu işlemin ev tipi diş beyazlatma uygulamasına kıyasla daha pahalı olduğu bilinmektedir. Bunların yanı sıra işlem sırasında uygulanan jel; dişlerdeki çürükler, çatlaklar ve kırıklar nedeniyle dişte hassasiyet olmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle diş beyazlatma öncesinde mutlaka farklı diş sorunlarının giderilmesi gerekmektedir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ofis tipi diş beyazlatma başta olmak üzere diş temizliği işlemlerinin ardından kişilerin dikkat etmeleri gereken durumlar bulunmaktadır. İşlemin kalıcılığı kişinin tüketim şekline ve alışkanlıklarına göre farklılaşabilmektedir. Yeniden lekelenme ve sararmaların önüne geçmek için özellikle ilk bir hafta dişlere renk verebilecek yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Tüketiminden uzak durulması gerekenler arasında çay, kahve, asitli içecekler, alkol, sigara, salça ve ketçap gibi gıdalar bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde dişlere zarar verebilecek, çürükleri tetikleyebilecek dondurma ve pasta gibi şekerli ürünlerin de tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Ofis tipi diş beyazlatma işleminin ardından kişinin özenli bakım yapmasına göre uygulamanın kalıcılık süresi 2 ya da 3 yıl arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı Mı?

Dişlerindeki renk değişikliğinden şikayetçi olan kişiler “Diş beyazlatma işlemi zararlı mı?” sorusuna yanıt bulmaya çalışmaktadır. Diş beyazlatma işleminin uzman hekimler tarafından yapıldığında herhangi bir zararı bulunmaktadır. Çalışmalar beyazlatma işleminin diş ve çevre dokular üzerinde olumsuz etkilerinin olmadığını ortaya koymaktadır. Ancak beyazlatma işlemleri dişlerde az da olsa havaya, çok soğuk ya da sıcak yiyecek ve içeceklere karşı hassasiyet olmasına sebep olabilmektedir. Bu beklenen ve normal olan bir durumdur ve genel olarak birkaç gün içerisinde geçmesi beklenmektedir. Hastaya florür uygulaması yapılarak diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra ortaya çıkabilecek hassasiyetlerin önüne geçilmesi sağlanmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER