Meme büyütme Estetiği Kararı Almadan Önce Bu Noktalara Dikkat

Meme büyütme Estetiği Kararı Almadan Önce Bu Noktalara Dikkat

Memeler, ergenlik döneminde kadın vücudunda değişime uğrayan ilk organlar olma özelliğine sahiptir. 17 - 18 yaşında ise esas şekillerini alırlar. Bu dönem aynı zamanda pek çok kadının memelerinin boyutuyla ilgili olarak sorunlar yaşamaya başladığı dönemdir.

Memelerin normal kabul edilenden büyük olması genç kızlık döneminde ciddi duruş bozuklukları yaşanmasına neden olabilir. Genç kızlar memelerinin boyutundan dolayı utanabilir, öne eğilerek durumlarını gizlemeye çalışabilir bunun sonucunda uzun vadede kamburluğa kadar uzanan duruş bozuklukları yaşayabilirler. Büyük memeler yaş aldıkça yer çekiminin de etkisiyle sarkmaya, omuz ve sırt ağrılarına neden olmaya başlar. Sutyen askıları omuzlarda çökme ve omuz görünümünde deformite gibi sorunlara neden olabilir. Yaş alma, kilodaki aşırı artış, tümörler, kullanılan kimi ilaçların yan etkileri, hormonal ve genetik faktörler memelerde aşırı büyüme ve sarkma oluşmasına yol açabilir. Tüm bu sorunlara ek olarak görünümünden memnun olmayan kadınlar Meme büyütme estetiği operasyonlarından faydalanmayı tercih edebilirler.

Meme büyütme Nasıl Uygulanır?

Meme büyütme estetiği ameliyatı kapsamında meme dokusu kişinin vücut ölçülerine uygun olarak yeniden şekillendirilir, fazla meme derisi ve dokusu çıkarılır. Ayrıca meme başı olması gereken daha üst noktaya taşınır. Memenin büyüklüğü ve sarkma derecesi gibi etkenlere bağlı olarak farklı teknikler ve cilt kesileri kullanılabilir. Kullanılacak tekniğe ve kesiye bağlı olarak olası avantajlar ve dezavantajlar doktor ve hasta görüşmesinde detaylı bir şekilde değerlendirilmelidir.

Meme büyütme estetiği genel anestezi altında uygulanır. Gerçekleştirilecek operasyonun süresi memelerin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte genellikle 3 ila 4 saat arasındadır. Hastaya uygulanan teknikten bağımsız olarak Meme büyütme ameliyatından sonra kesi izi kalabilir. İzler ameliyat sonrası erken dönemde daha belirgin olsa da zaman ilerledikçe belirginliğini kaybeder. Bununla birlikte Meme büyütme estetiği operasyonundan sonra kalacak izler memenin hacmi, büyüklüğü, hastanın cilt yapısı ve tercih edilen yönteme göre değişiklik gösterebilir.

Estetik Operasyonlarda Doktor Seçimine Dikkat

Meme büyütme ameliyatının başarısını etkileyen faktörlerin başında estetik cerrah seçiminin doğru yapılması gelir. Meme büyütme estetiği ameliyatından sonra hastada minimal düzeyde iz kalması, memeler arasında asimetri oluşmaması ve en yüksek hasta memnuniyetinin sağlanabilmesi için ameliyat mutlaka deneyimli bir estetik cerrah tarafından yapılmalıdır. Buna ek olarak Meme büyütme ameliyatından önce hasta detaylı bir şekilde muayene edilmelidir. Meme muayene ayrıntılı bir şekilde yapıldıktan sonra hasta öyküsü detaylı olarak değerlendirilmeli ve sadece hastanın beklentisini karşılamak için doğru sonuçlar vermeyecek işlemler yapılmamalıdır.

Meme büyütme estetiği kadınların en çok tercih ettiği meme estetiği operasyonlarından biridir. Op. Dr. Evren İşçi alanındaki uzmanlığı ve deneyimi sayesinde başarılı meme estetiği operasyonları gerçekleştirmektedir. Operasyon öncesi her hastasının beklentilerini doğru bir şekilde anlamak için gerekli değerlendirmeleri yapmakta, güçlü bir doktor-hasta ilişkisi kurarak kişiye özel en uygun çözümleri sunmaktadır.

Meme büyütme Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme büyütme ameliyatından sonra bölgeye sık aralıklarla pansuman yapılmalıdır. İlk birkaç gün içinde bölgede birikmesi olası kan ve sıvıları dışarı almak için diren yerleştirilmesi mümkündür. Bu durum operasyonu gerçekleştiren cerrahın tercihine bağlı olarak değişebilir.

Meme büyütme ameliyatından sonra hastalar genellikle bir gece hastanede tutulur. Normal şartlar altında ameliyatı izleyen gün hastalar taburcu edilirler. Taburcu olduktan sonraki erken iyileşme döneminde hastalar günlük fiziksel aktivitelerinin çoğunu yerine getirebilirler. Yüzme ve diğer sporlarla ilgili olarak tam fiziksel aktiviteleri yapabilmeleri için genellikle 1 aylık süreye gereksinim duyulur. Bu süre içinde hastaların doktor tarafından önerilen korse sutyeni giymesi çok önemlidir.

Meme büyütme estetiği ameliyatından sonra hastalar memelerine nazikçe masaj yapmalıdır. Operasyonun ardından kısa bir süre memelerde şişlik, ciltte mor renk ve meme başlarında hissizlik görülmesi mümkündür. Meme büyütme estetiği ameliyatından belirli bir süre sonra bu tür durumlar kendiliğinden düzelir. Ameliyattan sonra ortaya çıkan şişliklerin tamamen inmesi ve memelerin son şeklini alması için ortalama 3 ila 4 aylık bir süreye ihtiyaç duyulur.

Meme büyütme Riskli mi?

Meme büyütme estetiği ameliyatı cerrahi bir prosedürdür ve her cerrahi prosedür gibi birtakım risklere sahiptir. Ancak ameliyattan önce hasta özelinde gerekli tetkikler yapılması, hasta öyküsünün detaylı bir şekilde incelenmesi, alanında uzman ve deneyimli bir doktor seçilmesi halinde ameliyat risklerinin minimize edilmesi mümkündür.

Meme büyütme estetiği ameliyatı kalıcı ve iyi sonuçlar veren bir estetik cerrahi prosedürüdür. Ameliyat sonrası hasta kendisini hem sosyal hem psikolojik açıdan daha iyi hisseder. Meme büyütme aynı zamanda kadınların kıyafet seçim sürecini kolaylaştıran bir etkendir. Kadınların Meme büyütme ve meme dikleştirme estetiği ameliyatından sonra hamile kalması ve emzirebilmesi mümkündür. Ameliyatla yeniden şekillendirilen meme, yapısını uzun süre boyunca koruyabilse de ameliyattan sonraki süreçte özellikle kilo dalgalanmaları konusunda dikkatli olunmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER