İstediğiniz Burun Yapısına Sahip Olabilirsiniz: Burun Dolgusu

İstediğiniz Burun Yapısına Sahip Olabilirsiniz: Burun Dolgusu

Estetik uygulamaların her geçen gün daha fazla yaygınlaşması insanların istedikleri yüz ve vücut hatlarına sahip olmalarına imkan tanımaktadır. Bu uygulamaların bir diğer avantajı ise kişilerin kendilerinde kusur olarak gördükleri, değiştirmek istedikleri detaylar için çözüm yaratması olmaktadır. Burun yapısı, estetik görünümün önemli bir parçası olarak sayılmaktadır. Burun yapısından memnun olmayan kişiler, estetik tedavi uygulamalarına başvurarak burunlarını istediklerini forma kavuşturmak için girişimde bulunmaktadır. Bu uygulamalar cerrahi ve cerrahi olmayan olmak üzere iki ana kategoriye ayrılmaktadır. Burun dolgusu, burnunun şeklinden memnun olmayanların başvurabilecekleri cerrahi olmayan estetik uygulamalarındandır.

Burnunuzun yapısından memnun değil ve estetik uygulamalar hakkında yeterince bilginiz bulunmuyor ise aradığınız cevapları yazımız devamında bulabilirsiniz. “Burun dolgusu nedir? Burun dolgusu nasıl yapılır? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Kimler için uygundur?” gibi soruları gelin hep birlikte inceleyelim.

Burun Dolgusu Nedir?

Ameliyatsız rinoplasti olarak da bilinen ve çoğu zaman estetik uygulamalar kapsamında değerlendiren burun dolgusu, burun yapısındaki şekil bozukluklarını ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Ana maddesi hyaluronik asit olan dolgu malzemesinin burundaki derinin altına enjekte edilmesi sürecini kapsamaktadır. Bu operasyondan yararlanan kişiler, simetrik ve düzgün bir görünümüne kavuşabilmektedir.

Burun dolgusu, cerrahi olmayan estetik uygulamalardandır. Deriye kesi atılmamakta, hastanın anestezi ile uyutulması gerek bulunmamaktadır. İşlem sırasında ağrı ve acı hissi duyulmamaktadır. Kısa süre içerisinde tamamlanan burun dolgusu uygulamasının ardından hasta, günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu yönteminden yararlanmak isteyen hastalar öncelikle kapsamlı bir muayeneden geçmektedir. Hasta, burun dolgusu için gereken kriterleri karşılıyor ve uygulama için belirtilen risk faktörlerini taşımıyor ise operasyon için karar verilmektedir. Memnuniyetin sağlanması ve istenilen burun yapısının öğrenilebilmesi için hasta ile doktor birlikte planlama gerçekleştirmektedir. Hasta, burun yapısına dair şikayetlerini uzman doktor ile paylaşarak istediği görünüme karar verir. Bu aşamaların ardından burun dolgusu için işlemlere başlanabilmektedir.

Burun dolgusu aşamaları şu şekildedir:

·        İşlem sırasında hastanın az da olsa ağrı ve acı hissi duymaması için burun üzerine anestezik etkili krem sürülür.

·        Burun bölgesi uyuştuktan sonra cilt yüzeyi antiseptik solüsyon ile temizlenir.

·        Tercih edilen dolgu maddesi, küçük iğneye sahip olan enjeksiyonlar ile cilt altına gönderilir.

Burun Dolgusu Sonrası Süreç

Burun dolgusu, cerrahi bir işlem olmadığından hasta günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir. Kısa süre içerisinde tamamlanan işlemin ardından burun yüzeyinde enjeksiyona bağlı kızarıklık ve şişlik görülebilmektedir. Normal olarak karşılanan bu etkiler, müdahale olmaksızın kısa süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Burun dolgusunun başarı oranını etkileyen birtakım faktörler bulunmaktadır. İşlemi gerçekleştiren uzmanın deneyimi, kullanılan dolgu malzemesi, malzemenin miktarı ve hastanın uzman tarafından belirtilenlere uygun hareket etmesi bu faktörlerden bazılarıdır. Uzman doktor, işlemin ardından hastaya tavsiyelerde bulunacaktır. Kişi bu tavsiyelere uyarak işlemi desteklemeli, başarı oranına katkıda bulunmalıdır.

Burun dolgusu sonrası süreçte dikkat edilmesi gerekenler:

·        İşlem sonrasında bir süre burna dokunulmamalıdır.

·        Tam anlamıyla iyileşene kadar spor ve ağır yük kaldırma gibi zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır.

·        Bir süre duş alınmamalı, sauna ve solaryum gibi nemli ve sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır.

·        Alkol tüketilmemelidir.

·        Direkt güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.

Burun Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

18 yaşından büyük olan her kişi burun dolgusu yaptırabilmektedir. Ancak hamileler, bebek emzirenler, şiddetli burun eğriliğine sahip olanlar, burun yapısını küçültmek isteyenler, dolgu malzemesine karşı alerjisi olanlar, cilt hastalığı bulunanlar, kronik rahatsızlığa sahip olanlar ve nefes alma probleminin düzelmesini isteyenler için burun dolgusu uygun değildir.

Burun dolgusu şu işlemler için uygulanabilmektedir:

·        Cerrahi burun ameliyatının görülen minimal bozukluklar

·        Burnun bir tarafında çökük bulunması

·        Burun üzerine küçük girintilerin olması

·        Burun ucunun düşük olması

·        Hafif düzeydeki asimetriler

·        Burun kemeri üzerinde çöküntü olması

Burun Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Burun dolgusu üzerine en çok merak edilen soruların başında “Burun dolgusu kalıcı mıdır?” gelmektedir. Herhangi bir kesi işleminin uygulanmadığı burun dolgusu işleminde temel amaç küçük asimetrileri düzeltmektedir. Doktorun uzmanlığı, kullanılan dolgu malzemesinin türü, hasta vücudunun dolguya tepkisi ve hastaya bağlı diğer faktörler işlemin kalıcılık süresi üzerinde etkili olmaktadır.

Burun dolgusunun kalıcılığı birkaç aydan birkaç yıla kadar değişmektedir. Dolgunun erimesi durumunda uygulama tekrarlanabilmektedir. Bunu gerçekleştirmek için beklenmesi gerekmemektedir.

Burun dolgusu, cilt yüzeyinden yapılan bir uygulama olduğundan kalıcı sonuçlar vermemektedir. Yeni burun görüntüsünden memnun olmayan veya bu duruma adapte olamayan kişiler, yapılan işlemden kolaylıkla vazgeçilmektedir.

Estetik Uygulamalar İçin Uzmanları Tercih Edin: Dr. Mutlu Adıgüzel

Estetik uygulamaları, mutlaka uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Uzmanlar tarafından uygulanan işlemlerden başarılı ve sağlıklı sonuçlar alınmaktadır. Medikal, yüz ve vücut estetiği alanlarında uzman olan Dr. Mutlu Adıgüzel, İstanbul’daki ofisinde hasta kabulü gerçekleştirmektedir. Danışanlarının yaşlarına göre daha doğal ve iyi görünmelerini esas amaç olarak belirleyen Dr. Mutlu Adıgüzel, onların istek ve memnuniyetleri ile hareket ederek güzelliklerini koruyacak operasyonlara imza atmaktadır.

Burun dolgusu İstanbul’da en çok talep edilen estetik uygulamalardan olmaktadır. Dudak dolgusu İstanbul halkının uzmanlara başvurduğu bir diğer uygulama olarak ön plana çıkmaktadır. İstanbul’daki özel kliniğinde hastalarını konforlu ve sıcak bir ortamda karşılayan Dr. Mutlu Adıgüzel, estetik uygulamalardaki başarıları ile memnuniyeti üst seviyelerde tutmaktadır. Burun dolgusu ve dudak dolgusu gibi estetik uygulamalar için bilgi almak istiyorsanız Dr. Mutlu Adıgüzel ile iletişime geçerek tedavi planınızı oluşturabilirsiniz!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER