Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Bitlis’te, çatılarda biriken tonlarca ağırlıktaki kar kütleleri tehlike saçmaya devam ediyor. Bugün Kale mevkii üzerinde yaşanan olay, hem sürücülere hem de yayalara korku dolu anlar yaşattı.
Sürücü Büyük Korku Yaşadı
Edinilen bilgiye göre, Kale mevkiinde aracını park eden bir vatandaş, henüz araçtan ayrılmadığı sırada büyük bir gürültüyle sarsıldı. Binanın çatısında günlerdir biriken ve hava sıcaklığının değişimiyle ağırlaşan kar kütlesi, doğrudan otomobilin tavanına düştü.
• Yaralanma Yok: Olayın ardından araçtan kendi imkanlarıyla çıkan sürücü, büyük bir şok yaşadı. Şans eseri yaralanma yaşanmazken, sağlık ekipleri tedbir amaçlı bölgeye sevk edildi.
• Maddi Hasar Büyük: Kar kütlesinin ağırlığıyla aracın tavanı çökerken, ön camı ise tamamen tuzla buz oldu.
Yetkililerden Hayati Uyarı: "Çatı Altından Uzak Durun"
Olay sonrası bölgede inceleme yapan yetkililer, yoğun kar yağışının ardından çatılarda biriken karların donma ve çözülme etkisiyle her an düşebileceğine dikkat çekti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için şu uyarılarda bulunuldu:
1. Araç Parkı: Özellikle eski yapılar ve dik çatılı binaların altına araç park edilmemeli.
2. Yaya Güvenliği: Kaldırımlarda yürürken çatı saçaklarından sarkan buz sarkıtları ve kar birikintilerine karşı dikkatli olunmalı.
3. Kar Temizliği: Bina sahiplerinin, çevre güvenliğini alarak uzman ekiplerce çatı temizliği yaptırması gerektiği vurgulandı.
Bitlis genelinde benzer olayların yaşanmaması için belediye ekiplerinin de kritik noktalarda buz sarkıtı temizleme çalışmalarına hız verdiği öğrenildi.





