Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo, 1. İznik Konsili'nin 1700'üncü yılı nedeniyle İznik'te düzenlenen ayine katıldı. Papa’nın Türkiye ziyareti kapsamında cumartesi sabahı Sultanahmet Camisi’ni ziyaret eden lider, ardından Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nde Hristiyan cemaat temsilcileriyle bir araya geldi.

MHP’den İznik Ayinine Sert Tepki

Papa’nın ziyareti siyasi gündeme de yansıdı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, ziyareti eleştirerek, "Hristiyan dünyasına yönelik planlı mesajlar içeren ve hem tarihi, hem dini ayrışmaları kaşımayı hedefleyen bu ziyaret, bir tür şova dönüştürülmüştür" dedi.

Yalçın, İznik bölümünde 325 yılında yapılan Konsil’in 1700 yıl sonra yeniden canlandırıldığını belirterek, "Hristiyan âleminin birleşip bütünleşmesi hedefiyle Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi Türk topraklarında düzenlenen bu maksatlı ayin, kamuoyunda rahatsızlığa yol açmıştır" ifadelerini kullandı.

YENİ Parti'nin MYK'si açıklandı! Sürpriz isimler var
YENİ Parti'nin MYK'si açıklandı! Sürpriz isimler var
İçeriği Görüntüle

Bahçeli’den Kuruluş Orhan Yapımcısına Destek

Ayrıca Semih Yalçın, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ATV’de yayımlanan "Kuruluş Orhan" dizisinin senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ’ı aradığını açıkladı. Bahçeli, dizinin Türk tarihi ve Anadolu coğrafyası açısından çok önemli bir çalışma olduğunu vurguladı ve halkın hassasiyetle izlemesini tavsiye etti.

Papa 14. Leo’nun ziyareti ve MHP’nin tepkisi, Türkiye’de hem dini hem siyasi gündemi hareketlendirdi. İznik’teki ayin ve takip eden tartışmalar kamuoyunda geniş yankı buldu.

Kaynak: HABERLER.COM