CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da sabah saatlerinde tarihi Sur ilçesini ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Özel, daha sonra Cuma namazını kılmak üzere Ulu Cami'ye geçti.

Namazın ardından cami çıkışında, Şeyh Said'in idam edilişinin yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenleyen Palevi Derneği üyeleri ile karşılaşan Özel, grup tarafından sloganlarla protesto edildi.

Protesto sırasında grup, Şeyh Said ve beraberindeki kişilerin Cumhuriyet'in ilk yıllarında idam edildiğini belirterek çeşitli sloganlar attı. Güvenlik güçleri, protestonun yaşandığı alanda önlem alarak grubun çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu.

Bakan Gürlek: "Organize Suç Soruşturmasında 841 Kişi Hakkında Adli İşlem"
Bakan Gürlek: "Organize Suç Soruşturmasında 841 Kişi Hakkında Adli İşlem"
İçeriği Görüntüle

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, protesto CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in cami önünden ayrılmasıyla sona erdi.

Seyhsait (1)

Şeyh Said, 1925 yılında yargılandığı Şark İstiklal Mahkemesi'nin kararıyla 47 kişiyle birlikte idam edilmişti. Mezar yerinin bugüne kadar resmi olarak açıklanmadığı bilinirken, bu konuda geçmiş yıllarda yapılan çeşitli başvurular ise sonuçsuz kaldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ