CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Selahattin Demirtaş üzerinden sert eleştiriler yöneltti. Özel, Demirtaş için, “Dokuz yıldır yatarken keyif yerinde” ifadelerini kullanarak, “Bir elin yağda bir elin balda duracaksın; dokuz sene sonra konjonktür icabı insafa geleceksin ama bu sefer içeri koyduğun bir başkasının ömrünü çürüteceksin” dedi.

“Türkiye’den ve Türk milletinden özür diliyorum”

Özel, partisinin geçmişte dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasında aldığı tavır için bugünkü genel başkan olarak özür diledi. Şunları söyledi:
“Açık söyleyeyim. Bizim de kusurumuz var. Her ne kadar o zaman 120 milletvekilinin 100’ü ret oyu verse de, her ne kadar o dönem bizler partide buna karşı bir mücadele vermiş olsak da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 20-25 tane ‘İşte efendim referanduma gitmesin de geçecekse buradan geçsin’ diye kullanılan o oylarda bu partinin de kusuru var. Partinin bugünkü Genel Başkanı olarak tarih önünde o günkü kusur için tüm Türkiye’den, Türk milletinden özür diliyorum.”

Demirtaş Dosyasında Yeni Adım: AİHM Kararı Kesinleşti, Altı Parti Tahliye İstedi
Demirtaş Dosyasında Yeni Adım: AİHM Kararı Kesinleşti, Altı Parti Tahliye İstedi
İçeriği Görüntüle

İBB soruşturmaları ve Aziz İhsan Aktaş iddiası

Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e hakim ve savcıların ek gelir alıp almadığına dair sorular yönelterek 24 saat süre verdi; yanıt gelmezse belgeleri açıklayacağını belirtti. İBB soruşturmalarına ilişkin olarak da, Aziz İhsan Aktaş’ın “suç örgütü lideri” şeklindeki ağır iddialara rağmen serbestçe dolaştığını, hatta “bugünlerde kaçtığı” yönünde söylentiler bulunduğunu öne sürdü. Özel, aynı dosyada 704 yıl gibi ağır cezalarla anılan bir ismin serbestçe gezdiğini; buna karşın 4 yıl hapisle yargılanan belediye başkanlarının cezaevinde olduğunu vurgulayarak hukuksuzluk eleştirisini sürdürdü. “704 yılla yargılanan suç örgütü lideri gezerken 4 yılla yargılananı içeride tutamazsın” dedi ve İBB dosyasına güvenilemediği için “yedek bir davayla” tutuklama yapıldığını iddia etti.

Casusluk soruşturması ve Hüseyin Gün iddiası

Özel, casusluk soruşturmasına da dikkat çekti; etkin pişmanlıktan yararlanan Hüseyin Gün hakkında sert ifadeler kullandı. Özel’e göre Gün, geçmişte İngiltere’de Lordlar Kamarası’nda AK Parti’li bakanlarla birlikte Türkiye adına sunum yapmış; sonrasında ise “ittifak içinde İmamoğlu ile çalıştım” diyerek iftirada bulunmuş. Özel, bu tür casusluk iddialarının İBB dosyasını gölgelemek için uydurulduğunu savundu ve iddia edilen usulsüz delil sunumunu eleştirdi.

“Rejim şeytan değiştirdi”

Özel, hükümetin “düşman/şeytan” tanımları üzerinden siyaset yürüttüğünü belirterek, “Rejim şeytan değiştirdi” dedi. Eskiden Selahattin Demirtaş’ın rejimin şeytanı ilan edildiğini, bugünse CHP’nin aynı rolü üstlenmek istendiğini ileri sürdü. Özel, bu stratejinin toplumsal kutuplaşmayı derinleştirdiğini ve halkın dünü de bugünü de fark ettiğini belirterek, adalet taleplerini ve siyasi tutsakların serbest bırakılmasını yineledi.

Kaynak: RUDAW/ HABER MERKEZİ