Van'da öğretmenler bugün iş bırakacak

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından öldürülmesine sert tepki göstererek, Türk Eğitim-Sen olarak ülke genelinde olduğu gibi Van'da da bugün tamamen iş bırakacaklarını söyledi.

Van'da öğretmenler bugün iş bırakacak

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, sendikalarına bağlı öğretmenlerin dün ilk derse girmediğini, bugün ise tamamen iş bırakacaklarını belirterek, okul müdürü İbrahim Oktugan'a yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın Irak uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesi gündeme bomba gibi düştü. Türk Eğitim-Sen sendikası, yaşanan olay sonrası iş bırakma kararı aldı.

Türk Eğitim-Sen tarafından alınan karara göre, sendikaya bağlı öğretmenler dün ilk derse girmezken, bugün için ise tam gün iş bırakma kararı alındı. Türk Eğitim-Sen tarafından ülke genelinde olduğu gibi Van'da da tüm okullarda basın açıklaması yapılarak, 'Öğretmene şiddete hayır' denilecek.

"YAŞANAN VAHŞETİ BİR KEZ DAHA KINIYORUZ"

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selçuk Yürektürk, "Biz eğitimciler olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ediyoruz. Artık yeter! Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 9 Mayıs tarihinde ilk derse girmeyerek açıklamamızı yaptık.  10 Mayıs Cuma günü ise iş bırakıyor ve Ankara'da Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde basın açıklaması yapıyoruz. Yaşanan vahşeti bir kez daha kınıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz;  Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Öğretmene şiddet konusunun Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dahil edilmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2024, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER