5 yılda 2,5 milyon kişi daha EYT'li olacak

EYT düzenlemesiyle 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtti.

5 yılda 2,5 milyon kişi daha EYT'li olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

'5 yılda 2,5 milyon kişi daha EYT'ye dahil olacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, EYT düzenlemesiyle birlikte 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu söyledi.

Işıkhan daha sonra 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtti.

'EYT'li olup çalışan 1 milyon kişi var'

Bakan Işıkhan, şu anda EYT kapsamında olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve yakın zamanda takvimin açıklanacağını bilgisini de veren Vedat Işıkhan, "En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız" dedi.

"Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak"

Vedat Işıkhan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var. Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER