Vanspor, sahasında tur peşinde

TFF 1. Lig'e yükselmek için Play-Off 3. Tur ilk maçında deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 mağlup olduğu 1461 Trabzon FK ile bugün sahasında saat 15.30'da karşı karşıya gelecek olan Vanspor, rakibini 3 farklı skorla mağlup ederek, bir üst tura yükselmek istiyor.

Vanspor, sahasında tur peşinde

Kırmızı- Siyahlı takım bugün saat 15.00'te sahasında karşılaşacağı rakibini taraftarlarının desteğiyle mağlup ederek, finale yükselmek istiyor. İlk maçta rakibine 2-0 mağlup olan ve tur şansını zora sokan Vanspor, sahasında karşılaşacağı rakibini 3 farklı skorla mağlup etmesi halinde adını bir üst tura yazdırabilecek.

Yeni Mersin İdmanyurdu'nu eleyerek Vanspor'un rakibi olan ve kendi sahasında oynadığı ilk maçta Van temsilcisini 2-0 mağlup eden 1461 Trabzon FK ise, ilk maçta elde ettiği skoru koruyarak bir üst tura çıkmak istiyor.

İki güçlü rakibin karşı karşıya geleceği müsabakanın kıran kırana geçmesi bekleniyor. İlk maçta elde ettiği 2-0'lık skor rahatlığıyla sahaya çıkacak olan 1461 Trabzon FK, Vanspor'a göre daha avantajlı taraf görünüyor.

Bugün saat 15.30'da sahasında 3. Turun ikinci maçında 1461 Trabzon FK ile karşı karşıya gelecek olan Van temsilcisi, sahasında taraftarının da desteğiyle rakibini mağlup etmenin hesabını yapıyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta, ligi 83 puanla liderlik koltuğunda kapatan Esenler Erokspor şampiyon olurken, Vanspor, Bucaspor, 1461 Trabzon FK, Ankaraspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu takımları ise Play-Off'a kalan takımlar olmuştu.

Ligi ikinci sırada tamamlayan Van temsilcisi, kendi grubunda Play-Off finaline kalırken, 1461 Trabzon FK, Ankaraspor ile, Bucaspor 1928 ise Yeni Mersin İdmanyurdu ile eşleşmişti. Sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 4-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK'nın yanı sıra, deplasmanda karşılaştığı Bucaspor 1928'i 1-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu tur atlayan takımlar olmuştu.

İkinci turda karşı karşıya gelen 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında ilk maç 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci maçta 1461 Trabzon FK sahasında Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 2-1'le geçerek, adını 3. Tura yazdıran  taraf olmuştu.

3. turun ilk maçında sahasında Vanspor'u 2-0 mağlup eden ve önemli bir avantaj elde eden 1461 Trabzon FK, Van'da oynanacak maçta sahaya rahat çıkacak taraf olacak.

Bu kapsamda Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'ndeki çalışmalarını yoğun tempoda tamamlayan Vanspor, bugün saat 15.30'da sahasında oynayacağı 1461 Trabzon FK maçını 3 farklı skorla kazanmak istiyor.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmanın kıran kırana geçmesi bekleniyor. 3. Tur'da ilk maçında rakibine 2-0 mağlup olan Vanspor, bugün sahasında konuk edeceği 1461 Trabzon FK'yı 3 farklı skorla mağlup etmesi halinde, Kırmızı Grupta finale kalan takımla tarafsız sahada karşı karşıya gelecek.

Diğer grupta ise geçtiğimiz hafta Iğdır'da oynanan karşılaşmada Iğdır Futbol Kulübü sahasında konuk ettiği GMG Kastamonuspor'u 2-1 mağlup ederek, bugün deplasmanda karşılaşacağı rakibi karşısına skor avantajıyla çıkacak.

Bugün oynanacak olan maçlar sonra final kalan takımlar da netlik kazanmış olacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan final müsabakasında ise galip gelen taraf adını 1. Lig'e yazdıran takım olacak.

VANSPOR'UN SEZON KARNESİ

Ligin açılış maçında deplasmanda karşılaştığı Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Vanspor, ligin ikinci hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup etti.

3. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Van temsilcisi, dördüncü hafta maçında ise sahasında Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-0'la geçti.

Beşinci hafta maçında deplasmanda Kırklarelispor'u 2-1'le geçen Kırmızı- Siyahlı takım, altıncı hafta maçında sahasında Zonguldak Kömürspor'u 1-0'la geçti.

Akabinde ligin yedinci hafta maçında deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'ya 4-0 mağlup olan ve ligdeki ilk mağlubiyetini alan Vanspor, sekizinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Esenler Erokspor'u 1-0 mağlup etti.

Ligin dokuzuncu hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Van temsilcisi, ligin onuncu hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 2-1'le geçti.

On birinci haftayı BAY geçen Vanspor, on ikinci hafta maçında deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu'na 3-0 mağlup oldu ve ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı. Vanspor, bu maçtan sonra oynadığı 7 resmi maçtan da galibiyet alamadı.

Ligin on üçüncü hafta maçında sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Vanspor, on dördüncü hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor ile 2-2 berabere kaldı.

Ligin on beşinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor'la 2-2 berabere kalan Van temsilcisi, ligin on altıncı hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Altınordu ile 1-1 berabere kaldı.

Ligin on yedinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-1 mağlup olan ve ligdeki üçüncü mağlubiyetini alan Vanspor, on sekizinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor'a 3-2 mağlup olarak dördüncü mağlubiyetini aldı.

Vanspor, ilk devrenin son maçında sahasında konuk ettiği Bursaspor'u ise 3-0 mağlup ederek, haftalar sonra galibiyetle tanıştı.

VANSPOR İKİNCİ DEVREDE İYİ BİR PERFORMANS ORTAYA KOYDU

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdıran Van temsilcisi, Pazar günü sahasında konuk ettiği Altınordu'yu da 2-1'le geçerek galibiyet serisini sürdürmüştü.

Akabinde erteleme maçında sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı da 2-0 mağlup ederek, lideri takibini sürdürdü.

Sahasında konuk ettiği Ankara Demirspor'u 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Kırmızı- Siyahlı takım, ligin son maçında ise deplasmanda oynadığı Bursaspor maçında ligin 21. Haftasında sahadan çekiliş ve maç 0-0 eşitlikle sona ermişti.

Bursaspor maçının tamamlanmaması nedeniyle TFF, Vanspor'u 3-0 hükmen mağlup saydı ve 3 puanını da sildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2024, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER